⛔ Platleggen van Amsterdam ⛔

Door Harm_H op dinsdag 21 mei 2019 20:45 - Reacties (131)
Categorie: Climate Change, Views: 10.800

Ik maakte me zorgen dat ik te laat zou komen. Als nachtuil ben ik regelmatig te laat. 5 uur ochtends stond mijn wekker. Ik werd wakker van de zorgen - 4 uur ochtends! Damit! Die slaap had ik nodig.

Ik rust wat uit. Zal ik toch niet gaan? Ja. Nee. Uhh. Tik tik! 5 uur. Tijd om te gaan. Water. Voorbereidingen. Brood. Check. Gaan.

Het was heerlijk rustig onderweg. Een wandeling, trein en metro verder was ik op de plaats van bestemming in onze hoofdstad. en wat ik daar aantrof...

[6:30] In the middle of nowhere in Amsterdam - een geheime locatie. 60 mensen zaten al klaar! Zit ik hier goed? Is iedereen hier voor 'de swarm'? Het platleggen van Amsterdam?
Het begon. "We zijn - net als jullie - verrast met de hoge opkomst! Er zijn al 3 groepen onderweg naar een verre bestemming in de stad! We zitten over de 100 rebellen! Fantastisch! We gaan proberen 6 groepen klaar te zetten.".

"Wat doe je als je gearresteerd wordt?"."Onthoud de naam van onze advocaat!" werd er genoemd.
"Welke rol wil je?":
 • Deëscaleren - automobilisten aanspreken voor ons doel met flyers (en koekjes)
 • Tijdkeeper - degene die laat zien hoe lang men moest wachten
 • Politie woordvoerder - spreekt voor zich
 • Media - wie de verschillende media te woord staat
 • Wellbeing - controleert of iedereen zich goed voelt
 • Observer - blijft buiten de actie als neutrale ooggetuige
Ik heb geen fiets bij me, en hoefde ook niet per se bij groep anoniem. Liever de groep die naar een centrale locatie ging. Een rol wilde ik wel graag - de media (=massa) aanspreken! Men moet weten dat er geen tijd meer is. Het is bijna onmogelijk om het Parijsakkoord nog te halen! Elke uitstoot telt! Gaan ze hun kleinkinderen opofferen voor hun eigen welvaart? Sorry organisatie - ik heb jullie mediatraining niet gevolgd - ik vertel mijn eigen verhaal! Ik heb mijn groene vestje gepakt als aanspreekpunt. Op weg!

Drie groepen stonden al klaar ergens in Amsterdam. Bij ons op de geheime locatie ging de fietsgroep nu naar buiten. De anonymous groep (zonder ID, camera's) ging er ook vandoor. En mijn groep nu ook - de wandelgroep zou ik zeggen. Wat is onze naam op Signal? vroeg ik. "Jimmy's Swarm?" riep iemand. Jimmy was degene die dit zooitje ongeregeld bij elkaar moest houden. Ok. As good as it gets. Beter wist ik ook niet. Tijd om te gaan richting Rijksmuseum.

Er was spanning. We gingen daadwerkelijk voor auto's staan met een giga banner. Mensen zonder geduld. Die willen NU van a naar b. Een groot kruispunt onderweg was eerst aan de beurt. Oefenenen voor zometeen? Het was rood. Go! Gogogo! De bannermen blokkeerden het pad. De timekeeper ging klaarstaan. Bam. Zingend. Daar sta je dan. Oog in oog met een groeiende rij van automobilisten.

Sommige fietsers moedigden ons aan. Er ging zelfs iemand meedoen. Op naar de overkant - volgende! Oeps!! Is even stilstaan voor het klimaat teveel gevraagd? Bij deze stond de politie niet in de buurt. Auto's passeerden ons over de tegengestelde laan - spookrijdend!!

Ok. Blij dat die voorbij was. Nog 1 bij onze originele plek en dan op naar het Rijksmuseum. Een dubbele blokkade. De fietsgroep! "Cavalry is here!". Een gecoördineerde, volledige blokkade voor het Rijksmuseum. Een meneer van het Parool ging een artikel over ons doen. Ook voor de Aziaten waren we een leuke attractie. Zingend en al. Allemaal leuk en aardig - totdat er een auto op mij afkwam.

Langs de auto's met onze flyers en koekjes word je niet welkom ontvangen. ik draaide me om. Oei!! Die auto raakte me bijna! Wilde die me raken? Midden op de weg staan aan de bestuurderskant is ook best gevaarlijk. Of was ie boos? Sta je dan aandacht te vragen voor het klimaat - een gemeenschappelijk doel.

"Gaan we nog een keer?" jahoor! Na 4 blokkades waren we nog niet vermoeid. De backoffice: op google maps zijn alle wegen rood ⛔.

Het verkeer platleggen. Gelukt!
Media aandacht. Gelukt!
Leuke groep. Gelukt!

Jimmy Swarm
Jimmy's Swarm


Op 27 april 2019 is deze actie uitgevoerd door Extinction Rebellion. Dit is mijn persoonlijke beleving en vertegenwoordigd niet noodzakelijk de standpunten van XR. Doe mee om aandacht te vragen voor klimaatverandering - nationaal of bij een lokale groep. Of beter: stem voor het klimaat! 🗳️

Na Koningsdag is er nu een rustperiode. Dat is wat we zeggen, wat we doen...?

Volgende: Wen er maar aan 26-07 Wen er maar aan
Volgende: De Verwerking 17-03 De Verwerking

Reacties


Door Tweakers user Harm_H, dinsdag 21 mei 2019 21:03

"wat we doen...?"

is eigenlijk niet zo geheimzinnig want dat staat op de Facebook pagina :P

Door ano, dinsdag 21 mei 2019 21:23

Demonstreren voor het klimaat?

Laten we de stad vastzetten waardoor er onnodig veel co2 uitstoot plaatsvindt door het wachtende verkeer.

Door Tweakers user Andros, dinsdag 21 mei 2019 21:32

Ga jij ook alle economische schade vergoeden? Mensen die te laat zijn op hun werk, sollicitatie waardoor ze hun nieuwe baan mis lopen, kinderen die te laat op school komen etc. Wat nu als daar een ziekenwagen in staat? Neem jij ook je verantwoordelijkheid als er in de onnodige files ongelukken gebeuren? Ga lekker op het malieveld staan, stel jezelf verkiesbaar zoals ieder ander. Maar dit soort terrorisme mag hard aangepakt worden. We hebben daar een rechtstaat en democratisch verkozen volksvertegenwoordigers voor. Iets dat linkse geitenwollensokken steeds vaker lijken te vergeten!!

Door Hendrik, dinsdag 21 mei 2019 21:49

Allereerst, demonstreren/protesteren is je goed recht, geen enkel probleem. En ook het doel, klimaatverandering, mag inderdaad best wat aandacht gebruiken.

Twee punten die mij uit je verhaal niet bevallen:
De anonymous groep (zonder ID, camera's) ging er ook vandoor.
Waarom is er een anonieme groep, waarom hebben die geen ID bij? Demonstreren of protesteren mag gewoon, en zolang je je aan de regels houdt heb je toch niets te vrezen? Of was deze groep er juist bewust op uit om dingen te doen die niet mogen? Geen ID bij zodat de politie je niet kan identificeren? (Waarop je overigens gewoon wordt aangehouden en vast blijft zitten tot je identiteit is vastgesteld, hebben we inmiddels bij de stal in Boxtel wel gezien) Geen camera's zodat er niet per ongeluk zelf bewijsmateriaal gegenereerd kan worden van de acties die wettelijk gezien niet door de beugel kunnen?
... Mensen zonder geduld. Die willen NU van a naar b. ... Is even stilstaan voor het klimaat teveel gevraagd? ... Auto's passeerden ons over de tegengestelde laan - spookrijdend!!
...
Langs de auto's met onze flyers en koekjes word je niet welkom ontvangen. ik draaide me om. Oei!! Die auto raakte me bijna! Wilde die me raken? Midden op de weg staan aan de bestuurderskant is ook best gevaarlijk. Of was ie boos? Sta je dan aandacht te vragen voor het klimaat - een gemeenschappelijk doel.
Persoonlijk vindt ik dit een ENORME asociale actie. Wie ben jij om voor een ander te bepalen of die tijd heeft om even stil te staan? "Het is voor het klimaat dus mag het", nee, zo werkt het niet. Jullie hebben geen idee wat de situatie is van iedere persoon die jullie tegenhouden. Misschien was er iemand onderweg naar een belangrijke afspraak in het ziekenhuis, en moet die nu een nieuwe afspraak maken omdat die door jullie te laat was? Misschien had een persoon een laatste kans gekregen om op tijd op het werk te komen, en ging die dat prima halen tot jullie er voor gingen staan met als gevolg je baan kwijt? Eigenlijk is het niet eens relevant wat voor die persoon de reden is, het is gewoon enorm asociaal om de OPENBARE weg te blokkeren voor een ander omdat jij het idee hebt dat wat je doet belangrijker is dan al het andere. En daarmee praat ik natuurlijk niet goed dat mensen gaan spookrijden of je bijna aanrijden, want dat kan natuurlijk ook niet de bedoeling zijn. Maar jullie veroorzaken wel zelf de gevaarlijke situatie en de ergernis, snappen kan ik het daarom wel ergens.

Als laatste nog even een van je eigen quotes ontkrachten:
Het is bijna onmogelijk om het Parijsakkoord nog te halen! Elke uitstoot telt!
Met daarna:
De backoffice: op google maps zijn alle wegen rood ⛔.
Gefeliciteerd! Met jullie actie hebben jullie naast gevaar veroorzaakt, ergernis opgewekt en gevaarlijke situaties gecreëerd, er ook nog eens voor gezorgd dat er in Amsterdam een hoop extra uitlaatgassen en fijnstof is gegenereerd! Dan telt elke uitstoot blijkbaar toch even niet zo hard meer. Ik zal het lijstje daarom even afmaken:
Het verkeer platleggen. Gelukt!
Media aandacht. Gelukt!
Leuke groep. Gelukt!
 • Ergernis veroorzaken: Gelukt!
 • Gevaar veroorzaken: Gelukt!
 • Ervoor gezorgd dat mensen klimaatverandering nog minder interessant vinden, omdat ze daarbij nu alleen maar denken aan die irritante mensen die de weg blokkeren: Gelukt!
 • Een hele hoop extra uitstoot veroorzaken en daarmee meehelpen aan de massamoord die jullie zelf klimaatverandering noemen: Gelukt!
Als je demonstreert/protesteert, doe het dan gewoon op een manier die mensen wel kunnen waarderen. Daarmee creëer je veel meer bewustwording en spoor je mensen eerder aan erover na te denken dan door ze te ergeren. Met ergeren gaan mensen klimaatverandering namelijk enkel associëren met iets vervelends (het is natuurlijk ook vervelend, maar ik doel op een andere vervelend, namelijk vervelende demonstranten) Die spandoeken kunnen ook naast de weg. Flyers en koekjes uitdelen is een erg leuk idee, maar kan ook gewoon als het stoplicht op rood staat zonder dat je mensen hoeft te blokkeren Of ga bij in/uitritten van parkeerplaatsen staan bijvoorbeeld. En laat die 'anonymous' groep de volgende keer gewoon thuis, of laat ze iets doen waarbij ze gewoon hun ID en camera's mee kunnen nemen.

Door Tweakers user GrooV, dinsdag 21 mei 2019 22:20

Overdreven reacties allemaal weer. Ik ben het er ook niet met deze actie eens maar soms moet je gewoon aandacht vragen omdat je anders niet gehoord voelt, zie het anders, dit zijn jonge mensen die zich zorgen maken over onze planeet. Prachtig toch!

Wat is hier anders aan dan mensen die gaan staken? Zie het als mensen die staken voor het milieu, want dit is niks anders als stakers die een fabriek of het gehele OV plat leggen.

Sterker nog, politie agenten die hebben gestaakt hebben de schatkist miljoenen gekost omdat er geen boetes uitgedeeld werden! Dan valt dit nog wel mee toch?

En de openbare weg blokkeren? Die wordt iedere dag geblokkeerd, ooit van een file gehoord? Hartje Amsterdam is sowieso een verkeersknelpunt veroorzaakt door mensen die er zelf niet wonen (en nee ik woon niet in Amsterdam)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 21 mei 2019 22:21]


Door Tweakers user Harm_H, dinsdag 21 mei 2019 22:28

Hendrik schreef op dinsdag 21 mei 2019 @ 21:49:
Als je demonstreert/protesteert, doe het dan gewoon op een manier die mensen wel kunnen waarderen.
Deze meneer van afgelopen vrijdag (waar ik niet bij was), zegt het duidelijk (vanaf 0:25)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 21 mei 2019 22:31]


Door Sypie, dinsdag 21 mei 2019 22:30

GrooV schreef op dinsdag 21 mei 2019 @ 22:20:
…dit zijn jonge mensen die zich zorgen maken over onze planeet.
Die vervolgens weer lekker bij de fastfoodketens zitten te schransen, aan snelle mode mee moeten doen omdat ze anders buiten de boot vallen, straks alleen in de auto zitten omdat carpoolen met een leasebak te veel moeite kost, voor de vakantie naar Tenerife gaan met het vliegtuig om daar lekker de beest uit te hangen met plastic bekertjes.

Nee, laat de jeugd de hand in eigen boezem steken en eens écht bezig gaan met zaken waar ze invloed op hebben. Maar dat doen ze niet want FOMO.

Door Tweakers user GrooV, dinsdag 21 mei 2019 22:43

Sypie schreef op dinsdag 21 mei 2019 @ 22:30:
[...]
Die vervolgens weer lekker bij de fastfoodketens zitten te schransen, aan snelle mode mee moeten doen omdat ze anders buiten de boot vallen, straks alleen in de auto zitten omdat carpoolen met een leasebak te veel moeite kost, voor de vakantie naar Tenerife gaan met het vliegtuig om daar lekker de beest uit te hangen met plastic bekertjes.

Nee, laat de jeugd de hand in eigen boezem steken en eens écht bezig gaan met zaken waar ze invloed op hebben. Maar dat doen ze niet want FOMO.
Anders ga even lekker iedereen over een kam scheren.. Lekker verknipt wereldbeeld heb jij als je zo over iedereen denkt die aandacht wil vragen voor het mileu

Door IStealYourGun, dinsdag 21 mei 2019 23:50

Andros schreef op dinsdag 21 mei 2019 @ 21:32:
Ga jij ook alle economische schade vergoeden?
En wie betaald de economische schaden ten gevolgen van de klimaatverandering?

Door Tweakers user thetrueman2, woensdag 22 mei 2019 00:12

Helemaal eens met Hendrik!

Ter verduidelijking; Ik ben helemaal voor demonstreren, acties waarmee aandacht wordt gevraagd voor het klimaat en algemeen het reduceren van mijn/onze ecologische voetprint.

MAAR: een openbare weg blokkeren, zonder gerichte actie tegen een bepaald persoon (dwz politicus/hoge shell bobo oid) kan ik alleen maar asociaal noemen. Mensen hebben werk, zieke mensen in de auto, kinderen om weg te brengen naar god mag weten waar.. kortom: Betere dingen te doen dan op dat moment naar jouw geitenwollensokken praatje te luisteren. En jij vindt dat je het recht hebt als demonstrant om een straat te blokkeren, en vindt dat zinvol? Dan heb je echt een verknipte kijk op de wereld.

Meer aandacht aan het milieu: Absoluut. Maar dit soort acties kan totaal niet op mijn sympathie rekenen. Protesteer bij/hinder mensen die daadwerkelijk invloed kunnen uitoefenen, niet 'onschuldige' omstanders.

Door Tweakers user FuaZe, woensdag 22 mei 2019 00:35

Met zo'n actie creëer je alleen maar aversie.

Door Tweakers user M.l., woensdag 22 mei 2019 00:51

Slim hoor, al die haat over je af roepen, nu wordt er vast naar je geluisterd.

Door Tweakers user Silvos, woensdag 22 mei 2019 01:38

Ik moet zeggen dat ik de reacties hier wat overdreven vind.

Nee ik wordt ook niet vrolijk als ik in de auto zit van A naar B en er is oponthoud. Of dat nou een ‘gewone’ file is of een klimaatactivist. Maar laten we het niet dramatiseren. Er kan ook gewoon een file zijn waardoor je iets langer bij het stoplicht staat - gaan jullie dan ook gelijk dramatiseren over misgelopen banen of noodgevallen in het ziekenhuis? Nee dat is het waarschijnlijk – de sollicitant had maar op tijd van huis moeten vertrekken.

En dat er mensen zijn die gelijk rakelings langs demonstranten rijden of gaan spookrijden dat is allemaal maar prima en oke?

Ik vind het mooi dat er mensen zijn die zoiets als dit doen (ook al is het niet de ‘methode’ die ik zelf zou kiezen). Het is duidelijk dat zowel de overheid maar ook de gemiddelde burger nog veel te weinig bezig zijn met klimaat, elke vorm van bewustwording is dan ook mooi meegenomen.
[/quote]
Hendrik schreef op dinsdag 21 mei 2019 @ 21:49:
[...]
Persoonlijk vindt ik dit een ENORME asociale actie. Wie ben jij om voor een ander te bepalen of die tijd heeft om even stil te staan? "Het is voor het klimaat dus mag het", nee, zo werkt het niet. Jullie hebben geen idee wat de situatie is van iedere persoon die jullie tegenhouden. Misschien was er iemand onderweg naar een belangrijke afspraak in het ziekenhuis, en moet die nu een nieuwe afspraak maken omdat die door jullie te laat was? Misschien had een persoon een laatste kans gekregen om op tijd op het werk te komen, en ging die dat prima halen tot jullie er voor gingen staan met als gevolg je baan kwijt? Eigenlijk is het niet eens relevant wat voor die persoon de reden is, het is gewoon enorm asociaal om de OPENBARE weg te blokkeren voor een ander omdat jij het idee hebt dat wat je doet belangrijker is dan al het andere. En daarmee praat ik natuurlijk niet goed dat mensen gaan spookrijden of je bijna aanrijden, want dat kan natuurlijk ook niet de bedoeling zijn. Maar jullie veroorzaken wel zelf de gevaarlijke situatie en de ergernis, snappen kan ik het daarom wel ergens.
[...]
Gefeliciteerd! Met jullie actie hebben jullie naast gevaar veroorzaakt, ergernis opgewekt en gevaarlijke situaties gecreëerd, er ook nog eens voor gezorgd dat er in Amsterdam een hoop extra uitlaatgassen en fijnstof is gegenereerd! Dan telt elke uitstoot blijkbaar toch even niet zo hard meer. Ik zal het lijstje daarom even afmaken:
Zoals ik hierboven al aangeef, ik vind die vergelijkingen een beetje overdreven. Tenzij de weg uren is geblokkeerd zoals met die gele hesjes moeten een paar minuten niet het verschil maken. Anders had je gewoon eerder van huis moeten gaan.

Beetje raar dat je niet kan snappen dat mensen demonstreren voor het klimaat op deze manier maar dat je het ergens wel kan snappen dat mensen gelijk levensgevaarlijke toeren gaan uithalen als ze een paar minuten extra voor een stoplicht moeten staan?

Met deze acties hebben ze zeker ergernis opgewekt, maar ik gok dat de gevaarlijke situaties vooral zijn gecreeerd door het ongeduld van de betreffende automoblisten. En die uitstoot van die paar auto’s op 1 kruispunt in Amsterdam gaan het verschil niet maken he.

Nogmaals – ik ben ook van mening dat er betere manieren zijn om te protesteren, hoewel die wellicht ook minder aandacht trekken. Maar ik vind al deze sterk veroordelende en generaliserende reacties niet helemaal gerechtvaardigd.

Door Tweakers user Kobus Post, woensdag 22 mei 2019 03:26

Hartstikke leuk zo'n protestactie in Amsterdam waar de gewone burger hinder van ondervind, maar het slaat volledig de plank mis. Nog afgezien van het feit dat er juist extra uitstoot gegenereerd word.

Wil je echt iets betekenen voor het klimaat? Zorg dan dat je in Brussel zit en invloed uitoefent, daar kan je echt het verschil maken. Niet door in Nederland burgers te pesten, ook niet bij het kabinet in Den Haag, zolang Rutte nog niet zeker is van een baantje in Europa hoeft je op het kabinet ook geen vertrouwen te vestigen.

Als bedrijf hebben wij, vergeleken met 1990, een brandstof/CO2 reductie van 70% weten te realiseren, waarmee we dus ruimschoots voldoen aan Parijs, echt voldoen, niet alleen op papier. Dankzij Europa word volgende week onze uitstoot weer verdubbeld, omdat in bepaalde landen innovatie een vies woord is.

Door Tweakers user jetspiking, woensdag 22 mei 2019 07:15

Sorry hoor, maar wat enorm hypocriet dit...

Ik vind het belachelijk hoe je de medemens lastig gaat vallen en gaat opdringen met hoe "jij zo goed voor het milieu bent". En ondertussen zijn dat dezelfde mensen die afval op straat plempen, voor 1km in de auto stappen en plofkip zitten te eten...

Dit lost niets op, behalve dat het frustraties oplevert.

En hoe kom je op het argument "Iedere dag is het file, dus dan mag je het ook express veroorzaken!"?

Door Tweakers user BadpunK, woensdag 22 mei 2019 07:25

Er zijn wetten en regelgevingen. Als er niet aan gehouden wordt mag er van mij ingegrepen worden. Dit soort acties kan ik begrijpen maar niet waarderen. Is deze actie aangekondigd geweest? Zoals al eerder gezegd leveet dit meer frustratie op, dan waardering. Van mij mag de politie ingrijpen. Desnoods met harde hand. Als dit getolereerd wordt is het hek van de dam. Dan staat elke week wel iemand met een reden de boel onnodig op te houden.

Mijn tip is probeer eens wat acties te houden in de style van guerrilla marketing. Dat is ludieker en zal voor meer support gaan.zorgen.

Door Tweakers user Jeroenzer, woensdag 22 mei 2019 08:10

mijn mening?
Ga lekker naar China bij een kolen mijn of een van de vele kolen centrales.
wij in nederland doen het niet slecht mbt klimaat.

Wil je echt nuttig zijn ? had met die groep lekker langs de sloten of in de sloten van amsterdam gegaan en troep ruimen.

Door Tweakers user WoutervOorschot, woensdag 22 mei 2019 08:19

Voel je zelf maar goed, lekker je gezeur opdringen aan anderen die betere dingen te doen hebben, en dan nog verbaast zijn dat mensen geïrriteerd raken.

Dit voelt als greenpeace acties bij de kerncentrale, hypocriet, gevaarlijk en vooral aandacht en adrenaline zoeken ipv iets nuttigs doen voor een goed doel.

Door Tweakers user FlowSnake, woensdag 22 mei 2019 08:33

Moeten jullie niet gewoon werken ofzo?

Door Tweakers user Stoelpoot, woensdag 22 mei 2019 09:06

Oei!! Die auto raakte me bijna! Wilde die me raken? Midden op de weg staan aan de bestuurderskant is ook best gevaarlijk. Of was ie boos? Sta je dan aandacht te vragen voor het klimaat - een gemeenschappelijk doel.
Omdat het me niks zou verbazen dat je nog nooit auto zal hebben gereden: Nee, die wilde je niet raken. Geen enkele bestuurder wil iemand raken, dat is 1 van de meest traumatische ervaringen die je als bestuurder kan hebben. Veel mensen die een soortgelijke aanrijding hebben meegemaakt krijgen een enorme aversie tegenover autorijden, sommigen zullen zelfmoord plegen vanwege het schuldgevoel, zeker bij ongelukken met fatale afloop. Schilder mensen nou net weg als wraakzuchtig, dat is het risico als je midden op de weg staat en daar kies je zelf voor. Ik zou je adviseren om dat niet op een snelweg o.i.d. te doen, want daar zullen mensen fysiek niet voor je kunnen remmen. En nee, dat is ook geen wraakzucht, dat is middelbareschoolniveau natuurkunde.

Door Tweakers user cadsite, woensdag 22 mei 2019 09:09

Het doel heiligt de middelen? Blijkbaar hebben we hier een andere mening over.

Er zijn, grof gesteld, 3 groepen mensen.
1. Zij die vinden dat er dringend actie moet komen.
2. zij die er zich geen hol van aantrekken
3. zij die vinden dat je overdrijft.

Jij stoort bewust alle drie de groepen en hoopt groep 2 & 3 over te halen.

Wel, in mijn buurt zitten er nogal wat van die groepen, ik kan je verzekeren dat je groep 2 richting groep 3 duwt en groep 3 wordt enkel zekerder van zijn stuk.

De enige goede weg is informeren. Dat doe je niet door even een stad plat te leggen en iedereen op de zenuwen te werken.

Door Tweakers user himlims_, woensdag 22 mei 2019 09:31

ach, hippies komen overal mee weg in dit land.... sterkte in amsterdam

Door Thom, woensdag 22 mei 2019 09:34

Wat was nou het doel van deze actie? Het klimaat verbeteren of de Amsterdam platleggen? Je mag er maar 1 kiezen. You can't have both.

Door Tweakers user Deurges, woensdag 22 mei 2019 09:47

En zo heb je in een korte tijd een flinke lading tegenreacties en een paar mensen die het overdreven vinden. Toch knap, de meeste blogs krijgen niet zo'n uitgesproken reacties..

En ik geeft ze ook nog eens gelijk. Elke actie waarbij de burger last er van heeft, zonder deze van te voren te melden, is achterlijk. Als ik van te voren weet dat ze er zijn, kan ik inderdaad er voor kiezen om eerder te vertrekken of om mijn afspraak te verzetten. Als ik dat niet weet, dan neem ik het jullie kwalijk en niemand anders. Iemand die te laat komt, komt sowieso te laat.

Protesteren is je recht en dat moet je vooral doen, maar zoals iedereen al heeft aangegeven, help je je imago er niet mee, ongeacht waarvoor/tegen je protesteerd.

Door Hendrik, woensdag 22 mei 2019 09:52

@Silvos, leuke reactie op mijn reactie, maar heb je mijn reactie wel (volledig) gelezen?
Silvos schreef op woensdag 22 mei 2019 @ 01:38:
En dat er mensen zijn die gelijk rakelings langs demonstranten rijden of gaan spookrijden dat is allemaal maar prima en oke?
Ehh, nee:
Hendrik schreef op dinsdag 21 mei 2019 @ 21:49:
En daarmee praat ik natuurlijk niet goed dat mensen gaan spookrijden of je bijna aanrijden, want dat kan natuurlijk ook niet de bedoeling zijn.
Maar als je midden op de weg gaat staan kun je natuurlijk wel verwachten dat mensen daaromheen proberen te gaan. Goedpraten doe ik het niet, want het mag niet (net als midden op de weg gaan staan trouwens), maar dat mensen een poging doen om de blokkade te omzeilen lijkt me vrij logisch.
Silvos schreef op woensdag 22 mei 2019 @ 01:38:
Zoals ik hierboven al aangeef, ik vind die vergelijkingen een beetje overdreven. Tenzij de weg uren is geblokkeerd zoals met die gele hesjes moeten een paar minuten niet het verschil maken. Anders had je gewoon eerder van huis moeten gaan.
Zoals in de blog is aangegeven:
De backoffice: op google maps zijn alle wegen rood ⛔.

Het verkeer platleggen. Gelukt!
Dat klinkt niet als een vertraging van een paar minuten. Daarnaast, als er ergens een ongeluk is gebeurt kun je in veel gevallen omrijden. Als op de omwegen ook het verkeer geblokkeerd wordt door demonstranten gaat dat natuurlijk niet.
Silvos schreef op woensdag 22 mei 2019 @ 01:38:
Beetje raar dat je niet kan snappen dat mensen demonstreren voor het klimaat op deze manier maar dat je het ergens wel kan snappen dat mensen gelijk levensgevaarlijke toeren gaan uithalen als ze een paar minuten extra voor een stoplicht moeten staan?
Letterlijk mijn eerste zin:
Hendrik schreef op dinsdag 21 mei 2019 @ 21:49:Allereerst, demonstreren/protesteren is je goed recht, geen enkel probleem. En ook het doel, klimaatverandering, mag inderdaad best wat aandacht gebruiken.
Ik begin mijn reactie dus letterlijk met de erkenning dat ik het prima vindt dat ze demonstreren en dat ik klimaatverandering een goed doel vindt om te demonstreren, maar dat ik het niet eens ben met de manier waarop ze dat doen.

Klinkt als een gevalletje selectief doof als je het mij vraagt..

Door Tweakers user Cio, woensdag 22 mei 2019 09:57

Compleet onredelijke actie natuurlijk, die vooral mensen treft die bijna geen invloed hebben op klimaatbeleid, georganiseerd door mensen die niet snappen wat er überhaupt kan veranderen!

Maar ik ben super blij dat er aandacht voor wordt gevraagd. Doelbewust dom doen is al beter dan je dom houden om politieke steun te krijgen ('De gewone bezine- en dieselrijdende burger', Shell beschermen, mensen kleineren omdat ze idealisten zijn).

Volgende keer toch liever een noitoire vervuiler lastigvallen hoor. Raffinaderij, kapotgesubsidieerde 'biomassa' centrale die 75% van de tijd op kolen draait, terminal met een Cruiseschip, zoiets? In Amsterdam hoef je namelijk weinig mensen te overtuigen, daar is het probleem gewoon dat iedereen zichzelf belangrijker vind.

Door Tweakers user Andros, woensdag 22 mei 2019 11:14

IStealYourGun schreef op dinsdag 21 mei 2019 @ 23:50:
[...]


En wie betaald de economische schaden ten gevolgen van de klimaatverandering?
Wel eens van belastingen gehoord? Daar betalen we al aan, je hoeft het daarom niet erger te maken. Als je zo hier zo nodig een punt van wil maken, stel je verkiesbaar, begin een partij, ga zelf de politiek in. Daar hebben we dat systeem voor bedacht, dit soort gedram werkt niet getuige de rest van de reacties hier.

Door Tweakers user -36-, woensdag 22 mei 2019 11:48

Het is voor de goede zaak maar eerlijk is eerlijk als ik vanwege zo'n actie te laat op mijn werk kom associeer ik de mensen die opkomen voor een beter klimaat eerder met vervelende drammers dan mensen die daadwerkelijk een punt hebben. Jammer maar ik denk dus dat zo'n actie eerder contraproductief is en enkel irritatie oproept. Ipv dat ik werkelijk over mijn eigen impact op het klimaat ga nadenken of open sta voor de argumenten van dergelijke activisten.

Wat Thierry ons met zijn pseudo intellectuele geneuzel ook al heel duidelijk laat zien is dat je de klimaat disccussie niet gaat winnen met goede argumenten maar dat het om onderbuikgevoelens gaat en het imago en overtuigingskracht van de persoon die de boodschap brengt belangrijk is. En met dit soort acties en slogans maak je het tegenstanders en ontkenners wel heel makkelijk om feiten en redelijke standpunten weg te zetten als hersenspinsels van extremistische linkse klimaatgekkies.

[Reactie gewijzigd op maandag 27 mei 2019 01:12]


Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 22 mei 2019 11:52

Harm_H, zoals je merkt, veel tegenstand hier voor je actie. En ik moet me daar eigenlijk bij aansluiten.

Ik heb er geen enkel probleem mee dat mensen actie voeren, maar als je dat doet, doe het op een positieve manier en hou je aan de regels. Wil je demonstreren? Dat kan. Maar gewoon al het feit dat iemand zich als vertegenwoordiger voor de politie moet kandidaat stelen plus dat je een anonieme brigade op pad stuurt toont aan dat je het mensen heel lastig wil maken en dat ze vooral het negatieve van deze actie gaan onthouden.

Daarnaast merken hier vele mensen op dat deze actie niet goed is voor het klimaat. En daar moet ik ze ook gelijk in geven. Hoewel het klopt dat er dagelijks files zijn en deze actie een verwaarloosbaar effect heeft op het totaal toont deze wel aan hoe hypocriet de actie is. Je wil opkomen voor het klimaat, noemt de klimaatverandering ook massamoord (zeer negatieve boodschap) maar draagt dan wel zelf bij aan milieuvervuiling. Of is dat spandoek bijvoorbeeld gemaakt op een milieuvriendelijke manier?

Ik lees bijvoorbeeld ook dat er flyers worden uitgedeeld. En daar direct dezelfde bedenking. Geef je flyers op straat dan beland het overgrote deel ofwel gewoon op straat, ofwel zo snel mogelijk in de vuilbak. Opnieuw niet goed voor het milieu en dus het klimaat.

Klimaatactivisten vinden dat alles te traag gaat. Die willen vandaag verandering zien. Maar zijn op hetzelfde moment vaak ook niet bereid om zelf hun levensstijl aan te passen naar een meer verantwoorde vorm. Ik ben zelf geen groene jongen, ver van zelfs. Ik ga geen boom knuffelen, ik heb geen groene vingers en ik ben bijvoorbeeld ook voorstander van kernenergie. Maar ik ga wel bewust om met wat ik doe. Vraagt men in de winkel of ik een plastc zakje wil dan bedank ik gewoon. Geen nood aan. Er liggen zonnepanelen op mijn dak, ik neem de trein naar het werk, alle verlichting is vervangen door LED, ... . Ik lever inspanningen waar mogelijk die goed zijn voor het milieu, maar dat is vaak gedreven door andere dingen.

De zonnepanelen betalen zichzelf terug. Net zoals de elektrische wagen die er aan komt. Ook de LED verlichting heeft een besparing opgebracht. Plastic zakjes heb ik thuis genoeg. Waarom zou ik er nog meer nodig hebben? Reclame in de bus? Die gaat rechtstreeks bij het oud papier, dus even een sticker gekleefd dat ik dat niet meer wil (spijtig dat in het echte leven de spam opt-out is ipv opt-in en er dan nog vaak genegeerd wordt). En dat is wat we moeten doen: mensen aanzetten om stilaan te veranderen. Niet gaan eisen dat vandaag iedereen zijn leven omgooit om dan zelf morgen op vliegvakantie te gaan.

Door Tweakers user Koffiebarbaar, woensdag 22 mei 2019 11:56

Mij tegenhouden met een banner waar ik verkapt uitgemaakt wordt voor massamoordenaar is niet de manier waarop je een productief dialoog met me krijgt... ik vind dat echt wel een vorm van extremisme.
Net zoals die stickers die datzelfde over je zeggen als je hamburgers lekker vind als je op je fietsje staat te wachten bij een stoplicht.

En ik ben dan verder iemand die eigenlijk resoluut voorstander is van zo'n beetje alle klimaat doelen/maatregelen die je kan verzinnen, maar ik kan en wil me met dit soort uitspattingen gewoon niet associëren.

Ik wens je alle sterkte hier wel aan deel te nemen, maar als je dan een beetje proportionele agressie krijgt moet je niet gelijk het slachtoffer spelen.
Als iemand daar rijdt omdat hij naar het ziekenhuis wil omdat zijn vrouw op knappen staat ofzo kan ik me best voorstellen dat er erg weinig geduld is voor jullie slappe geouwehoer.
Je zoekt met dit soort acties concreet de confrontatie op, dus aanvaard die ook als je die vind.

[Reactie gewijzigd op woensdag 22 mei 2019 12:04]


Door Tweakers user jip_86, woensdag 22 mei 2019 11:57

Wonende in een dorp buiten de randstad en geen eigen oprit is het hebben van een elektrische auto niet echt een handige optie. Met het OV reizen kun je dus ook wel vergeten omdat je reistijd gemakkelijk de helft langer word, dus zo maar hopen dat mensen het licht gaan zien met zo'n actie vind ik een beetje apart. Mij zou je er zeker geen plezier mee doen in ieder geval.

Door Tweakers user Drardollan, woensdag 22 mei 2019 12:00

Asociaal persoon, andere mensen je ideeën opdringen en lastigvallen.

Gelukkig ben je niet geraakt door een auto, dat gun ik niemand. Maar het is wel typisch de reactie die jullie opwekken bij een hoop mensen: agressie.

Als dat je doel is, bravo je hebt het gehaald. Het milieu schiet er geen reet mee op, maar hé, de agressie is toch maar mooi binnen.

In plaats dat je wat gaat bijdragen aan het milieu kies je ervoor om als werkeloze lekker andere mensen lastig te gaan vallen. Er zijn zoveel opties om WEL iets voor het milieu te doen, maar jij kiest deze weg. Wees er maar trots op, je hebt je straatje figuurlijk schoongeveegd. Later kan je met misplaatste trots zeggen dat je er zo lekker veel aan bijgedragen hebt *not*.

Door Tweakers user RoamingZombie, woensdag 22 mei 2019 12:10

Een domme en asociale actie, gefeliciteerd met het bereiken van niets.

Door Randleman, woensdag 22 mei 2019 13:05

En wat heb je nu bereikt? :O

Door Tweakers user FX16, woensdag 22 mei 2019 13:07

Probeer het eens in Rotterdam , ik pak de chips en de popcorn alvast.

Door Tweakers user Koffiebarbaar, woensdag 22 mei 2019 13:20

Sypie schreef op dinsdag 21 mei 2019 @ 22:30:
[...]
Die vervolgens weer lekker bij de fastfoodketens zitten te schransen, aan snelle mode mee moeten doen omdat ze anders buiten de boot vallen, straks alleen in de auto zitten omdat carpoolen met een leasebak te veel moeite kost, voor de vakantie naar Tenerife gaan met het vliegtuig om daar lekker de beest uit te hangen met plastic bekertjes.

Nee, laat de jeugd de hand in eigen boezem steken en eens écht bezig gaan met zaken waar ze invloed op hebben. Maar dat doen ze niet want FOMO.
Je zet jezelf nu wel een beetje weg als oude lul die er gewoon niet tegen kan dat hij door een "opdondertje" ergens op gewezen wordt.
Ik weet niet of dat je intentie is maar doe er mee wat je wil.
Ontzettend generaliserend relaas dit.
Vliegen is een dienst, hoewel goedkoop nog steeds niet gratis, die voornamelijk in hoge frequentie gebruikt wordt door de middenklasse en daarboven. Dat zijn niet mensen die tijd hebben om de hele dag in Amsterdam te gaan staan met een groen vlaggetje.

Ik geef het je trouwens ook wel te doen om in Tenerife te komen zonder te vliegen.

[Reactie gewijzigd op woensdag 22 mei 2019 13:29]


Door Tweakers user Metro2002, woensdag 22 mei 2019 13:34

Dit soort achterlijke acties helpen je doel niet bepaald. Zo creëer je alleen maar haat en aversie tegen dit soort groeperingen. Hoe nobel het doel ook moge zijn, op deze manier bereik je alleen maar het tegenovergestelde en om eerlijk te zijn, het is gewoon mega asociaal.

[Reactie gewijzigd op woensdag 22 mei 2019 13:37]


Door Tweakers user Smuey, woensdag 22 mei 2019 14:38

Heb je er wel bij eens bij stil gestaan dat de mensen die op dat moment in de auto zitten eigenlijk helemaal niet in die auto WILLEN zitten? Maar dat ze misschien geen keuze hebben vanwege verplichtingen? Ik zit in ieder geval niet voor de lol in de auto, dat is omdat ik op een bepaalde tijd ergens moet zijn vanwege verplichtingen. En dan sta je er ook nog van te kijken dat je ondoordachte actie op onbegrip kan rekenen... 8)7

Actievoerders die menen het recht in eigen hand te mogen nemen, mogen wat mij betreft heel, heel hard gestraft worden. Als je zo nodig actie wil voeren, doe dat dan bij mensen die het beleid maken en op plekken waar je anderen er niet mee lastig valt!

[Reactie gewijzigd op woensdag 22 mei 2019 14:39]


Door Tweakers user 629110, woensdag 22 mei 2019 14:41

De volgende keer wanneer je wel wordt platgereden door een automobilist die wel haast heeft praat piep je waarschijnlijk anders...

Door Tweakers user Darrell, woensdag 22 mei 2019 15:31

Gedram ten allen tijden -1

Door Tweakers user -PassY-, woensdag 22 mei 2019 16:45

ja, lekker good will kweken bij mensen. Good bezig zo!

Ga volgende keer maar lekker het binnenhof blokeren.

Door eMCee®, woensdag 22 mei 2019 17:08

Wat een enorm asociale actie dit, en het beroerde is nog dat jullie zelf vinden dat jullie dit recht hebben te doen.
NEEN!

Protesteren is een recht, maar wel door elkaar te respecteren en op zijn minst de dialoog aan te gaan, zo hebben wij dit ooit afgesproken in dit land.
Dit is nutteloos, wekt aversie en zal alleen maar averechts werken, nog afgezien van het feit dat jullie het misschien wel bij het verkeerde eind hebben.

Door Tweakers user JvdBe, woensdag 22 mei 2019 17:30

eMCee® schreef op woensdag 22 mei 2019 @ 17:08:
Wat een enorm asociale actie dit, en het beroerde is nog dat jullie zelf vinden dat jullie dit recht hebben te doen.
NEEN!

Protesteren is een recht, maar wel door elkaar te respecteren en op zijn minst de dialoog aan te gaan, zo hebben wij dit ooit afgesproken in dit land.
Dit is nutteloos, wekt aversie en zal alleen maar averechts werken, nog afgezien van het feit dat jullie het misschien wel bij het verkeerde eind hebben.
Dit en de meeste reacties hierboven. Ik ga er vanuit dat het OM en Politie net zo ingrijpt als zij dat bij de blokkeeractie op de A7 hebben gedaan.

Door Tweakers user Kecin, woensdag 22 mei 2019 17:43

Blogger, hoe oud ben je?
Inprincipe vindt ik het altijd goed om gefundeerde normen, waarden en principes te hebben. Welke deze ook zijn, links of rechts. Bekijk alles vanuit een zo'n breed mogelijk perspectief. Ondanks dat ik het persoonlijk niet eens ben met je actie, of er daadwerkelijk wel/niet in geloof wil niet zeggen dat je er niet om mag demonstreren. Vrij land immers.

Mooi om eens te zien hoe zo'n organisatie gaat. Ik denk dat iedereen in zijn tienerjaren wel een keer gedemonstreerd moet hebben, gewoon omdat je nog het ideaal kan hebben "ik kan de wereld een stukje beter maken", ooit wordt je oud en dan vervaagt dat beeld... Uiteindelijk kom je er dan achter dat veel voor niets was, of voor een hele kleine circel, uitzonderingen daargelaten. Maar dan kan je in iedergeval bij jezelf denken "ik heb het geprobeerd".

Door .Maarten, woensdag 22 mei 2019 17:49

Waarom moet zo’n demonstratie altijd op een plek waar zoveel mogelijk mensen die amper invloed uit kunnen oefenen er last van hebben? Doe dat lekker voor de parkeergarage bij de Tweede kamer of de oprit van de minister president. En niet waar de samenleving zelf extreem veel last van heeft. Mensen die te laat op hun werk komen. Misschien wel onderweg waren naar een naaste die op sterven ligt en door die actie van een stel asociale milieuhippies geen afscheid hebben kunnen nemen.

Om maar te zwijgen over alle extra uitstoot door het stilstaan en langer onderweg zijn.

Door Tweakers user cadsite, woensdag 22 mei 2019 17:59

Zeg euhm blogger.
Het is zo stil van jouw kant?

Door MAX3400, woensdag 22 mei 2019 18:14

"Wat doe je als je gearresteerd wordt?"."Onthoud de naam van onze advocaat!" werd er genoemd.
Ergo; willens en wetens niet legaal aan het demonstreren geslagen.

Overeenkomstig de A7-blokkade dus eigenlijk; je ontneemt anderen de wettelijke vrijheid door onwettelijk blokkades op te werpen. Succes in de rechtszaal.

Door Tweakers user Helgie, woensdag 22 mei 2019 18:28

Wat een kut-actie. Mensen hebben plekken waar ze moeten zijn. Mensen moeten werken, kinderen ophalen. Ga dit lekker op het malieveld doen, halve gare. Als ik je tegengekomen was zou ik sterk de neiging hebben gehad om nog even wat meer gas te geven.

Door Tweakers user Danielson, woensdag 22 mei 2019 18:32

Ga jullie schamen, heel diep schamen... Dat jullie zelf geen baan of dagbesteding hebben wil niet zeggen dat jullie het lastig moeten maken voor anderen.

Als je zo nodig ergens met je spandoek wilt staan, ga lekker op het binnenhof of wat dan ook staan!

Idioten!

Door Tweakers user woekele, woensdag 22 mei 2019 20:44

Aandacht vragen voor het klimaat. Alsof dat nodig is. Het wordt de hele dag al door je strot geduwd.

Door Tweakers user rickboy333, woensdag 22 mei 2019 21:31

Als milieukundige in opleiding vindt ik dit SCHANDALIG. Door dit soort onzinacties gaan mensen niet meer maar juist MINDER om het milieu geven/mensen gaan zelfs het onderwerk ''klimaat'' haten. En je speelt ook nog eens de klimaatontkenners zo ontzettend in de kaart. Dankzij jullie human trash worden mensen die om het klimaat geven gezien als ''drammers'' die een soort godsdienst opzetten. En dat zijn jullie ook, een stel asociale drammers.

Als jullie echt iets om het milieu geven dan gaan jullie om te beginnen niet zelf op vakantie of met de auto naar Adam. En ga iets POSITIEFS doen ipv iets negatiefs.

Ga bomen planten, ga folders uitdelen (en spv gewone biologisch afbreekbare en niet die half plastic zooi) wordt lid van een natuurvereniging in de buurt (want veel organisaties hebben een ledentekort) kijk of je bij scholen les kan geven. ga met bejaarden wandelen in de natuur. En als je met alle geweld per see moet demonstreren (want daar zal het wel echt om gaan, demonstreren is voor jullie een asociale hobby) ga dan de auto's van de kamerleden blokkeren.

Echt waar, wat zijn jullie asociaal tuig. En als ik het zo lees hebben jullie niks met het milieu.

[Reactie gewijzigd op woensdag 22 mei 2019 21:34]


Door Tweakers user Cogency, woensdag 22 mei 2019 22:26

Leuk geschreven.
Dat is dan ook het enige positieve wat ik over de post/actie kan zeggen. :)

Door Tweakers user Chaosstorm, woensdag 22 mei 2019 23:18

Zolang je maar in Amsterdam blijft met je hippies vindt ik alles best _/-\o_ .

Door Tweakers user codebeat, donderdag 23 mei 2019 08:12

Zou eerst eens inlezen waaraan je exact aan meedoet voordat je een trend/hype volgt.

Door Tweakers user Harm_H, donderdag 23 mei 2019 08:45

codebeat schreef op donderdag 23 mei 2019 @ 08:12:
Zou eerst eens inlezen waaraan je exact aan meedoet voordat je een trend/hype volgt.
Dit is ondertussen mijn 7de blog over klimaatverandering.

In 2100 al:
- 2 meter zeespiegelstijging
- 1 miljard klimaatvluchtelingen richting Europa
- 4 graden warmer

Wetenschap heeft geen stem - jij wel. Stem groen. 🗳️

[Reactie gewijzigd op donderdag 23 mei 2019 09:25]


Door Tweakers user Kaasplank, donderdag 23 mei 2019 08:51

Werkende mensen lastig vallen met je flauwekul. Ga wat nuttigs doen.

Door Tweakers user Harm_H, donderdag 23 mei 2019 09:40

Kecin schreef op woensdag 22 mei 2019 @ 17:43:
Blogger, hoe oud ben je?
In principe vind ik het altijd goed om gefundeerde normen, waarden en principes te hebben. Welke deze ook zijn, links of rechts. Bekijk alles vanuit een zo'n breed mogelijk perspectief. Ondanks dat ik het persoonlijk niet eens ben met je actie, of er daadwerkelijk wel/niet in geloof wil niet zeggen dat je er niet om mag demonstreren. Vrij land immers.

Mooi om eens te zien hoe zo'n organisatie gaat. Ik denk dat iedereen in zijn tienerjaren wel een keer gedemonstreerd moet hebben, gewoon omdat je nog het ideaal kan hebben "ik kan de wereld een stukje beter maken", ooit wordt je oud en dan vervaagt dat beeld... Uiteindelijk kom je er dan achter dat veel voor niets was, of voor een hele kleine circel, uitzonderingen daargelaten. Maar dan kan je in iedergeval bij jezelf denken "ik heb het geprobeerd".
Lees zelf wat je zegt. Je hebt alle hoop verloren.

Je gelooft dat je niets veranderd? Wat een idioterie. Alles om ons heen is ontworpen door mensen.

Geef jouw stem vandaag aan de wetenschap.

Door Tweakers user i-chat, donderdag 23 mei 2019 09:55

Wat een verschrikking al die mensen die dit soort acties goedpraten.

Actievoeren voor iets waarin je geloofd prima,

maar

A: maak de zaken dan niet erger dan ze al zijn, als je ooit iets geleerd hebt over het ontstaan van files - dan weet je dat 1keer te hard remmen, of te lang voor een stoplicht staan al het begin kan zijn van een heuse file. Met je actie veroorzaak je dis niet slechts 2minuten stilstaan van 20 auto's voor een stoplicht. Maar je creeert een mini file van honderden auto's die misschien wel 5 tot 10 minuten langer staan te tuffen dan anders noodzakelijk zou zijn geweest.

B: klagen roepen schreeuwen bitchen, maar veelal: niet stemmen, geen lid zijn van een partij, niet verkiesbaar zijn, geen bijeenkomsten bijwonen. geen burger-initiatieven van verbeterde wetgeving. en ga zo maar door. Als je het allemaal zo goed weet. DOE het dan verd....mme zelf!


rickboy333, had het niet beter kunnen verwoorden...

Door Tweakers user Jeroenneman, donderdag 23 mei 2019 09:59

Nou, mooi gedaan hoor.

- nog meer fijnstof veroorzaakt, want stilstaande auto's (de ironie)
- irritant geweest
- gevaarlijke situaties veroorzaakt
- jezelf negatief in het nieuws gebracht

Serieus, wat win je hier nu mee? Had dan geprotesteerd voor het hoofdkantoor van Shell of Unilever. Dan had je wellicht nog iets relevants gedaan. Nu is het een groepje hufters met een spandoek.

Denk je hiermee de wereld te redden? Vrouw/manlief komt thuis, en heeft het alleen maar over die gekkies die het verkeer ontregelden.

Door Tweakers user Arfman, donderdag 23 mei 2019 10:04

Harm_H schreef op donderdag 23 mei 2019 @ 08:45:
[...]


Dit is ondertussen mijn 7de blog over klimaatverandering.

In 2100 al:
- 2 meter zeespiegelstijging
- 1 miljard klimaatvluchtelingen richting Europa
- 4 graden warmer

Wetenschap heeft geen stem - jij wel. Stem groen. 🗳️
Vooral niet ingaan op de valide punten die mensen inbrengen over je actie. Je bent al een echte linkse drammer aan het worden d:)b

Door Tweakers user Harm_H, donderdag 23 mei 2019 10:15

Jeroenneman schreef op donderdag 23 mei 2019 @ 09:59:

Serieus, wat win je hier nu mee? Had dan geprotesteerd voor het hoofdkantoor van Shell of Unilever. Dan had je wellicht nog iets relevants gedaan. Nu is het een groepje hufters met een spandoek.
Als jij je had ingelezen dat had je geweten dat XR dit een week ervoor heeft gedaan.

https://www.ad.nl/binnenland/demonstranten-shell-kantoor-mogen-naar-huis~a2c82c26/

Het is een klimaatcrisis.

Onze populairste politici zijn een ex-werknemer van Shell en een klimaatontkenner 8)7

[Reactie gewijzigd op donderdag 23 mei 2019 10:34]


Door Tweakers user Renzzie, donderdag 23 mei 2019 10:27

Door mensen zoals jij en acties zoals dit stemmen mensen juist rechts. Al die 'linkse gekkies' willen normale mensen niets mee te maken hebben.
Oftewel, gefeliciteerd je hebt exact het tegenovergestelde bereikt van wat je beoogde!

Door Tweakers user TechandMusic, donderdag 23 mei 2019 10:35

Vre-se-lijk om zo'n belangrijk thema in zo'n slecht licht te zetten door mensen te gaan lastig vallen. Werkt averechts, en ik vind het prachtig dat andere Tweakers dit ook inzien.

Door Tweakers user Fly-guy, donderdag 23 mei 2019 11:09

Het "mooie" van dit soort acties van dit soort groepjes is dat het vaak desastreus werkt voor het doel wat voor ogen stond, maar dat de groep dat zelf nooit meekrijgt (en ook niet mee wil krijgen).

Het directe resultaat van deze actie is een toename in vervuiling, al is dat natuurlijk minimaal, maar vooral een afkeer voor deze groep en daarmee ook voor het doel.
Probleem is echter dat de groep dat niet meekrijgt, aangezien deze dermate in een bubbel zit, dat ze alleen de reacties te zien krijgen van diegene die toch al achter de groep stonden. Tegengestelde meningen worden gehele genegeerd of weggezet als onzin en onwetend

Na hun onbezonnen actie elkaar op de schouders slaan, pochen hoe goed ze wel niet bezig zijn en daarna in het clubhuis een gefermenteerde kombucha achteroverslaan, zonder te zien dat ze het tegendeel van hun doel aan het bewerkstelligen zijn.

Uiteindelijk zal het sentiment van de rest van de bevolking langzaam doordringen, waarna het tijd wordt voor een nieuwe actie om zo het borstkloppen en het rustgevende gevoel weer voort te kunnen zetten, echter ongezien de brokstukken van steun en support in hun spoor achterlatend.

Door Tweakers user Angeloonie, donderdag 23 mei 2019 11:59

Ga eens lekker in China of de USA demonstreren pannekoek
https://ourworldindata.or...-by-region-since-1751.png

Je moet in Azië zijn, dáár moeten ze wat gaan doen wat verschil maakt. Alles hier is een druppel op een gloeiende plaat. Ja het helpt mee maar is meer voor de vorm.

En met zulke k*tacties maak je niemand enthousiast, je krijgt alleen maar tegengas van iedereen in feite.

Door Tweakers user Brantje, donderdag 23 mei 2019 12:40

Ahh dus door jullie eikels kwam ik te laat op mijn werk!
Bedankt daarvoor het heeft mij namelijk een aantekening opgeleverd, kan ik die schade bij 1 van jullie verhalen? PM staat open, mocht ik niets horen dan ga ik het via Tweakers proberen.

Man man man, wat een stelletje eikels zonder hersens zijn jullie.
Ja ik geef om het klimaat, maar dat betekend nog niet dat ik altijd tijd heb om stil te staan.
Ga volgende keer lekker op Vlieland protesteren of in een weiland.

[Reactie gewijzigd op donderdag 23 mei 2019 12:42]


Door ano, donderdag 23 mei 2019 12:54

Harm_H schreef op donderdag 23 mei 2019 @ 08:45:
[...]


Dit is ondertussen mijn 7de blog over klimaatverandering.

In 2100 al:
- 2 meter zeespiegelstijging
- 1 miljard klimaatvluchtelingen richting Europa
- 4 graden warmer

Wetenschap heeft geen stem - jij wel. Stem groen. 🗳️
Tjonge,

Kan je ook in je glazen bol kijken hoe het met mijn toekomst zal gaan?

Door Tweakers user Harm_H, donderdag 23 mei 2019 12:57

Brantje schreef op donderdag 23 mei 2019 @ 12:40:
Ahh dus door jullie eikels kwam ik te laat op mijn werk!
Bedankt daarvoor het heeft mij namelijk een aantekening opgeleverd, kan ik die schade bij 1 van jullie verhalen? PM staat open, mocht ik niets horen dan ga ik het via Tweakers proberen.

Man man man, wat een stelletje eikels zonder hersens zijn jullie.
Ja ik geef om het klimaat, maar dat betekend nog niet dat ik altijd tijd heb om stil te staan.
Ga volgende keer lekker op Vlieland protesteren of in een weiland.
Een aantekening op je werk? Gaan ze je ontslaan omdat je gestopt bent door een blokkade buiten je schuld.

[Reactie gewijzigd op donderdag 23 mei 2019 13:01]


Door Tweakers user Fly-guy, donderdag 23 mei 2019 13:04

Harm_H schreef op donderdag 23 mei 2019 @ 12:57:
[...]


Een aantekening op je werk? Gaan ze je ontslaan omdat je gestopt bent door een blokkade buiten je schuld.

Geld wordt irrelevant als klimaatverandering verergert.
Geld wordt juist extreem relevant als jouw doemscenario werkelijkheid wordt. En daarvoor ook als men beslist bergen nutteloos overheidsgeld te gaan investeren in de druppel die wij zijn op de gloeiende plaat.

Juist diegenen met geld kunnen oplossingen betalen, de stijgende prijzen veroorloven, etc.
De eerste slachtoffers zijn het nu stinkende linkse groene tuig wat overdag tijd genoeg heeft om nutteloze, niets toevoegende blokkades op nutteloze plekken op te zetten.
En denk niet dat je door dit soort acties de rest echter je krijgt om later van te kunnen profiteren als je financieel het water tot de lippen staat (wat eerder gaat gebeuren dan het zeewater).

Door Tweakers user Harm_H, donderdag 23 mei 2019 13:06

ano schreef op donderdag 23 mei 2019 @ 12:54:
[...]

Tjonge,

Kan je ook in je glazen bol kijken hoe het met mijn toekomst zal gaan?
Wil je het weten dan? :?

Het is op dit moment het meest realistische scenario van de wetenschap gebaseerd op de huidige politieke plannen.

2100:
- 2 meter zeespiegelstijging
- 1 miljard klimaatvluchtelingen richting Europa
- 4 graden warmer

Ik kan allemaal bronnen voor je verzamelen dat dit klopt. Alleen jij lijkt pas te acteren na een 'watersnood' ramp of na een ziekte opeens gezond gaan leven.

[Reactie gewijzigd op donderdag 23 mei 2019 13:09]


Door Tweakers user sj0nsj44k, donderdag 23 mei 2019 13:09

Ik ga na het lezen van dit topic en de reacties denk ik toch maar even met de auto naar de stembus in plaats van op de fiets.

Door Tweakers user Harm_H, donderdag 23 mei 2019 13:12

Fly-guy schreef op donderdag 23 mei 2019 @ 13:04:
[...]
Geld wordt juist extreem relevant als jouw doemscenario werkelijkheid wordt. En daarvoor ook als men beslist bergen nutteloos overheidsgeld te gaan investeren in de druppel die wij zijn op de gloeiende plaat.

Juist diegenen met geld kunnen oplossingen betalen, de stijgende prijzen veroorloven, etc.
De eerste slachtoffers zijn het nu stinkende linkse groene tuig wat overdag tijd genoeg heeft om nutteloze, niets toevoegende blokkades op nutteloze plekken op te zetten.
En denk niet dat je door dit soort acties de rest echter je krijgt om later van te kunnen profiteren als je financieel het water tot de lippen staat (wat eerder gaat gebeuren dan het zeewater).
Zodra er genoeg mensen in dat financiële 'noodweer' komen - dan komt 'de revolutie' /geweld vanzelf.

Zie de Arabische lente, de protesten vandaag in Indonesië, of de migranten stromen.

In elk geval zijn wij hier zeer waarschijnlijk nog veilig tot 2060. Wie geeft er om de toekomst?

[Reactie gewijzigd op donderdag 23 mei 2019 13:20]


Door Tweakers user Fly-guy, donderdag 23 mei 2019 13:21

Harm_H schreef op donderdag 23 mei 2019 @ 13:12:
[...]


Zodra er genoeg mensen in dat financiële 'noodweer' komen - dan komt 'de revolutie' /geweld vanzelf.

Zie de Arabische lente, de protesten vandaag in Indonesië, of de migranten stromen.
De Arabische lente heeft bijzonder weinig gebracht voor de normale man. Juist de elite met geld zit nog steeds op dezelfde plek met dezelfde privileges en de arme strakker bevindt zich, als hij mazzel heeft, in een rubber boot ergens op zee, of, met minder mazzel, op zijn buik dood op een strand.

Als ik jou was, zou ik minder in de naïeve praatjes geloven en meer in je bankrekening en je voedsel voorraden. Daarnaast zou ik investeren in minder maandelijkse lasten, maar volgens mij doe je dat al een beetje.
Geld is en blijft hetgene wat je doet blijven leven, ook in een crisis.

[Reactie gewijzigd op donderdag 23 mei 2019 13:46]


Door Tweakers user eMCee®, donderdag 23 mei 2019 16:23

Het is erg tekenend voor de huidige 'linkse gekkies', het lijkt bijna wel gespeeld allemaal.
Niet in gaan op vragen van anderen, als bron of referentie je eigen blogs opgeven, niet willen luisteren naar standpunten van anderen, en met name het heilig overtuigd zijn van eigen gelijk.

Je mag je best een beetje schamen, als 99% van alle reacties hier negatief zijn, dan zou het zo kunnen zijn dat je het bij het verkeerde eind hebt toch? Even los van jullie 'actie', dat is gewoon asociaal en schandalig.

Door Tweakers user codebeat, donderdag 23 mei 2019 17:00

Harm_H schreef op donderdag 23 mei 2019 @ 08:45:
[...]


Dit is ondertussen mijn 7de blog over klimaatverandering.

In 2100 al:
- 2 meter zeespiegelstijging
- 1 miljard klimaatvluchtelingen richting Europa
- 4 graden warmer

Wetenschap heeft geen stem - jij wel. Stem groen. 🗳️
Hoe kom je aan die 'wijsheid' en wie zegt dat het waar is, het is een voorspelling! Voorspellingen kunnen ook fout zijn. Er zijn wel meer voorspellingen gedaan en zijn allemaal niet uitgekomen.

Misschien kun je eens surfen naar het YouTube kanaal van Jensen, laat je eens informeren over climate nonsens.

Denk dat je beter druk kan maken over plastic, dat namelijk overal te vinden is. En India waar ze het vuil zo in het water dumpen maar ook hier doen we er 'leuk' aan mee hoor alleen niet in de proporties zoals in India. Plastic dat uiteindelijk als minuscule deeltjes in ons voedsel terecht komt, vissen, dieren eten het op. Kijk om je heen bij je thuis en tel de attributen dat van plastic is gemaakt of deels van plastic. Doe dat in je hele huis, het is schrikbarend hoeveel dat is en dat is dan nog maar één huis. Ga je daar voor inzetten, reductie van plastic en opruimen daarvan, betere zaak.

Door Tweakers user musje83, donderdag 23 mei 2019 17:00

Harm, ik heb bewondering voor je idealisme, je doelgerichtheid, inzet en groene hart. Ik geloof oprecht dat als iedereen er zo in zou staan, de wereld een véél mooiere en veiligere wereld zou zijn voor ons allemaal, én onze kinderen, de kinderen van onze kinderen, de....

Maar tegelijkertijd ga je (/gaan jullie, als groep) hier wel heel onbesuisd en naïef mee om. En of dat leeftijd, levenservaring of iets anders is, dat doet er even niet toe.

Feit: het gaat de verkeerde kant op met het klimaat
Feit: de mens heeft hier een heel groot aandeel in
Feit: als we zo door blijven gaan, is de kans op negatieve klimaatverandering enorm groot

Maar ook:

Feit: dit proces is al honderden jaren geleden in gang gezet toen de westerse samenleving binnen een paar decennia was gaan industrialiseren. Dit heeft niet alleen grote technologische vooruitgang gebracht, maar ook een mindset. En een mindset dat over zo'n periode is gezet, verander je niet op korte termijn. Geleidelijk en lange termijn denken zijn de twee sleutelwoorden voor verandering.

Zoals al veelvuldig is gesuggereerd: Wil je impact maken en bewustwording en goodwill creëren, dan moet je alles doen behálve het lastigvallen van gewone burgers. Het werkt niet alleen averechts, het is ronduit asociaal. Ga je midden op de dam staan of in een drukke winkelstraat voor mijn part; dan hinder je winkelende mensen en toeristen, prima. Maar wat je nu doet is verkeer stremmen en dan nog op zo'n manier dat de 'slachtoffers' geen kant meer op kunnen. Mensen met afspraken, waarvan jij dan gaat bepalen dat ze maar te laat moeten komen. Dat is echt de omgekeerde wereld, totaal onnodig en volstrekt inefficiënt.
Hiermee tonen jullie nul inlevingsvermogen te hebben, nul verantwoordelijkheidsgevoel, een hoge mate van arrogantie en drammerigheid en een totaal gebrek aan respect. Sympathie en respect dwing je niet af, dat verdien je.

Bekijk het anders vanuit een pedagogische invalshoek: als jij je kinderen op wil voeden, wat zou dan efficiënter zijn op lange termijn: ze continu op hun fouten wijzen en hier voor straffen of door het goede voorbeeld te geven, met ze te praten en duidelijk zijn over de consequenties als ze die fouten blijven maken? Als je ze zindelijk wil krijgen, doe je dat dan door de WC te blokkeren of laat je ze zien dat de WC fijner is dan een koude, natte luier?

Ik erger me kapot aan mensen die met termen als 'linkse gekkies' of 'linkse drammers' strooien om hun gelijk te halen, maar door dit soort acties versterk je dat beeld alleen maar.
Je intenties zijn goed, je uitvoering niet.

En voor je negatief blijft reageren op de negatieve reacties op dit forum: Je vraagt om aandacht door je actie uitvoerig te beschrijven, dan kan het zo zijn dat de meerderheid het met je oneens is. Wees volwassen en ga bij jezelf te rade of het misschien mogelijk is dat jullie actie niet zo héél slim en efficiënt was. Want jullie voeren toch actie om iets te bereiken?

Door Tweakers user mugen4u1987, donderdag 23 mei 2019 17:15

Ik vind het prima en erg goed dat er steeds meer aandacht is voor het klimaat, maar voor die idioten die de stad plat hebben gelegd om een statement te maken heb ik absoluut geen begrip en respect voor.

Er zijn zat mensen die al hun steentje bijdragen om het klimaat te verbeteren of om het in ieder geval niet erger te maken en ook die mensen waren de dupe van zulke protesten!

Ik volgde het minuut voor minuut en met name op twitter kwamen berichten van mensen die enorm veel problemen kregen met onder andere werk omdat ze daar gewoonweg TE laat waren terwijl veel mensen al bewust bezig zijn.

Links word steeds achterlijker en idioter en gevaarlijker. Dat je het ergens niet mee eens bent prima, maar ga niet een statement maken door het dagelijks leven van andere mensen te belemmeren. Wie de f*ck zijn jullie om andere mensen te verplichten om op dezelfde manier te denken als jullie?

Door Tweakers user faraga, donderdag 23 mei 2019 17:32

Ik ben het hier roerend mee eens. Ik maak me ook waanzinnige zorgen over het klimaat en erger me kapot aan het feit dat veel mensen de vele waarschuwingssignalen negeren. Ik was erbij op klimaatmars van 10 maart. Er moet wat gebeuren.

Aan de andere kant heb je genoeg mensen die simpelweg het probleem nog niet voldoende inzien en al het geroep over klimaatverandering maar gedram vinden. Die vind je ook tussen deze reacties. Juist deze mensen moeten overtuigd worden. Een discussie win je echter niet door ruzie te maken en leuzen te roepen, dat schrikt alleen maar meer af.

Door mensen lastig te vallen, zorg je alleen maar dat klimaatontkenners zich meer aan je gaan ergeren. Terwijl je ze juist achter je wilt krijgen.

Je doel sta ik volledig achter, maar ik ben gewoon bang dat je middelen averechts werken.

Door Tweakers user Madshark, donderdag 23 mei 2019 21:22

Ik maak me ook waanzinnige zorgen over het klimaat en erger me kapot aan het feit dat veel mensen de vele waarschuwingssignalen negeren.
Ah, dus als al deze mensen de waarschuwingssignalen niet meer negeren, is het klimaat gered ?
Aan de andere kant heb je genoeg mensen die simpelweg het probleem nog niet voldoende inzien en al het geroep over klimaatverandering maar gedram vinden.
Dat komt, omdat deze mensen geen invloed hebben op de klimaatverandering, dus loop je inderdaad te drammen tegen iemand die daar niets aan kan doen.

Begrijp me niet verkeerd, ook ik vind de toekomst van deze planeet erg belangrijk, maar hoe groen Nederland/Europa dit aan denkt te pakken is gewoon te triest voor woorden.
Ze leggen de rekening volledig neer bij de burger, en gaan vervolgens met dat geld hun eigen hobbies financieren (zoals immigratie en ontwikkelingshulp) terwijl er nauwelijks iets echt aan de problematiek gedaan wordt.


Ipv. het centrum van Amsterdam ontregelen, hadden ze beter massaal naar het kantoor van Unilever moeten trekken. Unilever, 1 van de grootste afnemers van palmolie ter wereld, gigantische stukken oerbossen worden vernietigd, om deze geschikt te maken voor palmolie productie. En waarom? Puur winst maximalisatie, zoveel mogelijk oliën in producten vervangen voor de goedkope palmolie.
Deze globaal brede schade die dit soort fabrikanten veroorzaken is niet te compenseren door heel Europa aan de warmtepomp of elektrisch te laten rijden.
En als ze daar mee klaar zijn, loop eens langs de chemische industrie, en dan met name het afval verwerking hiervan. Grote zeeschepen die internationaal speciaal een omweg varen via Nederland, om zodoende extra goedkoop, chemisch afval aangelengd brandstof te kunnen tanken.
En wellicht is het ook eens nuttig om eens wat boeren van megastallen aan te spreken, de globale broeikas uitstoot van de veehouderij is ongeveer een tienvoud van de transportwereld.
Afin, het is allemaal te ver van hun bed show, of politiek te gevoelig, dus dan maar liever symptoom bestrijding, zoals milieu zones en andere debiele maatregelen die geen of nihil effect hebben.

Door Tweakers user Drardollan, donderdag 23 mei 2019 23:19

Harm_H schreef op donderdag 23 mei 2019 @ 13:06:
[...]


Wil je het weten dan? :?

Het is op dit moment het meest realistische scenario van de wetenschap gebaseerd op de huidige politieke plannen.

2100:
- 2 meter zeespiegelstijging
- 1 miljard klimaatvluchtelingen richting Europa
- 4 graden warmer

Ik kan allemaal bronnen voor je verzamelen dat dit klopt. Alleen jij lijkt pas te acteren na een 'watersnood' ramp of na een ziekte opeens gezond gaan leven.
Net zo realistisch als dit scenario van de wetenschap in de jaren 80?
In de jaren tachtig was het een van de belangrijkste milieuproblemen: zure regen. De zuurtegraad van de regen en de bodem waren zo hoog dat de gezondheid van de bossen eronder leed. De Duitse bodemonderzoeker Bernhard Ulrich wakkerde de paniek in 1983 verder aan: de bossen van West-Duitsland zouden op het punt staan af te sterven, ontdekte hij.
Oh eh wacht even
Daarnaast moeten we constateren dat Ulrich nogal overdreef. Het grote ‘Waldsterben’, zoals hij het noemde, bleek meerdere oorzaken te hebben. Naast verzuring en bemesting speelden ook weersomstandigheden, ziektes, schimmels en insectenplagen een rol. Uiteindelijk viel het met die bossensterfte dus wel mee.
https://www.kijkmagazine....s-de-zure-regen-gebleven/

Door Tweakers user Schumaster, vrijdag 24 mei 2019 08:37

Ik kan allemaal punten opnoemen waarom deze actie een slecht idee is, maar zoals ook hierboven al gemeld: je luistert toch niet, klimaatgekkies zoals jij zijn doof voor elke vorm van kritiek. Ga werken ofzo...

Door Tweakers user Harm_H, vrijdag 24 mei 2019 10:21

Drardollan schreef op donderdag 23 mei 2019 @ 23:19:

Net zo realistisch als dit scenario van de wetenschap in de jaren 80?
Ok. Het is prima dat je er vragen bij stelt. Klimaatverandering is een ander issue en als je erin verdiept of de duizenden wetenschappers gelooft dan weet je dat het foute boel is.

Je kan al meten dat:
 • CO2 in de lucht sinds miljoenen jaren niet zo hoog is (415ppm)
 • De wereld exponentieel opwarmt
 • Veel ijs over de hele wereld smelt (eind-zomer zal er over 10 jaar geen noordpool meer zijn) - nieuwe scheep routes komen er elk jaar bij
Als het zometeen 50 graden wordt in de arme landen - denk je niet dat ze hierheen komen?

Of dat het KNMI een presentatie heeft: "hoe lang is NL nog houdbaar? "

Het gaat ontzettend veel leed veroorzaken en we gaan door totdat de planeet 🌏 voor komende generaties compleet onleefbaar wordt. Dat is nog het ergste - immorele - de consequenties van jouw vlucht ✈ zorgen pas voor een dode een paar generaties verder.

Mijn statements kloppen, en inhoudelijk op ingaan doet bijna niemand hier. Zo'n actie als dit zijn inderdaad een stel gefrustreerde hoogopgeleiden die de massa niet kunnen bereiken.

En die massa geeft meer om zichzelf dan om de toekomst.

Door Tweakers user EpicKip, vrijdag 24 mei 2019 10:23

"op google maps zijn alle wegen rood". Walgelijk dat je daar trots op bent. De uitstoot wordt er alleen maar meer van dus je helpt voor geen meter en je houdt iedereen op.

Dat je überhaupt maar vind dat je wegen mag blokkeren, ga lekker protesteren bij grote bedrijven met uitstoot (kolencentrale ofzo). Maar val geen mensen lastig omdat ze met de auto gaan. Veel mensen hebben geen andere keuze (of 2x2 uur fietsen bijvoorbeeld maar dan heb je geen vrije tijd over).

Door Tweakers user Harm_H, vrijdag 24 mei 2019 10:34

EpicKip schreef op vrijdag 24 mei 2019 @ 10:23:
"op google maps zijn alle wegen rood". Walgelijk dat je daar trots op bent. De uitstoot wordt er alleen maar meer van dus je helpt voor geen meter en je houdt iedereen op.

Dat je überhaupt maar vind dat je wegen mag blokkeren, ga lekker protesteren bij grote bedrijven met uitstoot (kolencentrale ofzo). Maar val geen mensen lastig omdat ze met de auto gaan. Veel mensen hebben geen andere keuze (of 2x2 uur fietsen bijvoorbeeld maar dan heb je geen vrije tijd over).
Ende Gelande (kolencentrale platleggen) is de komende maand inderdaad

[Reactie gewijzigd op vrijdag 24 mei 2019 10:34]


Door Tweakers user Jelle Brolnir, vrijdag 24 mei 2019 10:36

Ga alsjeblieft wat nuttigs doen. Voor mijn werk rijd ik veel in Amsterdam. Sta je dan vast door een stel klootviolen met je auto vol zuurstof voor mensen die dat hard nodig hebben. Jullie slaan de plank compleet mis.

Door Tweakers user Harm_H, vrijdag 24 mei 2019 10:51

Jelle Brolnir schreef op vrijdag 24 mei 2019 @ 10:36:
Ga alsjeblieft wat nuttigs doen. Voor mijn werk rijd ik veel in Amsterdam. Sta je dan vast door een stel klootviolen met je auto vol zuurstof voor mensen die dat hard nodig hebben. Jullie slaan de plank compleet mis.
Misschien heb je gelijk. Weer terug naar mijn baan van 90 euro per uur. (zal nu wat minder zijn). Met dat geld verkassen naar een klimaatproof locatie (buitenland), wapens kopen en als ik kinderen heb deze leren vechten. Indekken voor de komende generatie is noodzaak.

Compleet onethisch.

Ik voorkom liever dit onheil en ik kan maar 1 ding tegelijk. Met wat ik weet kan ik niet door met focussen op veel geld verdienen. Alles op alles zetten om de mensheid de juiste kant op te sturen.

Maargoed ik zal wel een 'tipping point' moeten bepalen wanneer ik de hoop om de mensheid te veranderen opgeef.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 24 mei 2019 11:00]


Door Tweakers user EpicKip, vrijdag 24 mei 2019 11:05

Harm_H schreef op vrijdag 24 mei 2019 @ 10:34:
[...]


Ende Gelande (kolencentrale platleggen) is de komende maand inderdaad
En voor de rest nergens op in gaan? Waarom vind jij/jullie dat je het recht hebt om het verkeer plat te leggen? Wie denk je wel niet wie je bent.

Door Tweakers user Drardollan, vrijdag 24 mei 2019 11:07

Harm_H schreef op vrijdag 24 mei 2019 @ 10:21:
[...]


Ok. Het is prima dat je er vragen bij stelt. Klimaatverandering is een ander issue en als je erin verdiept of de duizenden wetenschappers gelooft dan weet je dat het foute boel is.
Mijn mening is dat het allemaal gelul is. Gelul in het kwadraat.
Wij mensen krijgen de aarde niet kapot, al zouden we het willen. De aarde bestaat al miljarden jaren (4,5 is de consensus) en de mensheid (inclusief voorouders) zo rond de 3 miljoen jaar. Die 80 jaar die jij op aarde bent is echt een grapje en niet eens noemenswaardig met bovengenoemde getallen.

In die miljarden jaren heeft onze aarde vele uitdagingen gekend. Extreme hitte en extreme kou. Allemaal veroorzaakt door verschillende factoren, en kijk eens aan, de aarde en mensheid is er nog steeds.

Wat wij veroorzaken nu is zo onbelangrijk dat het er niet toe doet. De aarde gaat zijn eigen gang. Wat wij doen, doet er geen reet toe. Een vulkaan die 1x hoest stoot meer troep uit dan wij in 100 jaar uit onze kolencentrale's en auto's kunnen persen.
Mijn statements kloppen, en inhoudelijk op ingaan doet bijna niemand hier. Zo'n actie als dit zijn inderdaad een stel gefrustreerde hoogopgeleiden die de massa niet kunnen bereiken.
Er klopt geen zak van. Je loopt een massa doemdenkers achterna. Moet je zelf weten, jouw leven.

Dat compleet misplaatste en arrogante toontje ook met 'Mijn statements kloppen'.

Prima dat je je druk maakt over het milieu, maar val ons er niet mee lastig. Ik val jouw toch ook niet lastig met mijn hobby's en problemen? Ga lekker in je lemen hutje met 2 zonnepanelen je leven leven, 1x per jaar douchen is vast voldoende en schijten in een gat in de grond is weer eens een nieuwe ervaring.

Eigenlijk zouden we om alle klimaatdrammers eens te laten ervaren hoe het is, voor een dag al onze benzine en diesel auto's op 3000 toeren moeten laten draaien een dag en nacht lang. Kolencentrale's to the max aanzetten en de energie gebruiken onze koffiekopjes voor te verwarmen zodat de koffie lekkerder smaakt. Gewoon om eens te laten merken hoe het voelt als anderen je hun ideeën opdringen.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 24 mei 2019 11:09]


Door Tweakers user EpicKip, vrijdag 24 mei 2019 11:08

Harm_H schreef op vrijdag 24 mei 2019 @ 10:51:
[...]


Misschien heb je gelijk. Weer terug naar mijn baan van 90 euro per uur. (zal nu wat minder zijn). Met dat geld verkassen naar een klimaatproof locatie (buitenland), wapens kopen en als ik kinderen heb deze leren vechten. Indekken voor de komende generatie is noodzaak.

Compleet onethisch.

Ik voorkom liever dit onheil en ik kan maar 1 ding tegelijk. Met wat ik weet kan ik niet door met focussen op veel geld verdienen. Alles op alles zetten om de mensheid de juiste kant op te sturen.

Maargoed ik zal wel een 'tipping point' moeten bepalen wanneer ik de hoop om de mensheid te veranderen opgeef.
Wat is dit nou voor brakke reactie? Niemand heeft iets over jou geld werk of whatever gezegd.

Je kunt ook gewoon niet de normale burgers pesten en gewoon naar bedrijven gaan (en dat je dat gaat doen maakt deze actie niet minder belachelijk).

Door Tweakers user Drardollan, vrijdag 24 mei 2019 11:11

Harm_H schreef op vrijdag 24 mei 2019 @ 10:51:
[...]


Misschien heb je gelijk. Weer terug naar mijn baan van 90 euro per uur. (zal nu wat minder zijn). Met dat geld verkassen naar een klimaatproof locatie (buitenland), wapens kopen en als ik kinderen heb deze leren vechten. Indekken voor de komende generatie is noodzaak.
Pochen met 90 euro per uur :') Er zijn dagen dat ik per kwartier meer verdien, vind je me nu stoer?

Als klimaatgekkie zou je toch moeten weten dat een van onze grootste uitdagingen overbevolking is. Er is niet genoeg eten voor alle mensen op aarde straks, en het aantal mensen groeit alleen maar door. Een van de eerste dingen om te doen om het milieu te sparen is zorgen dat de wereldbevolking afneemt.

En jij als klimaatgekkie wil juist kinderen gaan maken :z

Echt helemaal wappie.

Door Tweakers user Harm_H, vrijdag 24 mei 2019 11:17

EpicKip schreef op vrijdag 24 mei 2019 @ 11:05:
[...]


En voor de rest nergens op in gaan? Waarom vind jij/jullie dat je het recht hebt om het verkeer plat te leggen? Wie denk je wel niet wie je bent.
Wat valt er te zeggen. Die 5 minuten langer bij een stoplicht staan "oh wat erg"

(toegegeven de algehele doorstroom wordt ook vertraagd).

Toekomstige generaties hebben geen stem.

"What we do over the next 10 years will determine the future of humanity for the next 10,000 years. There is no major centre in the world that would be focused on this one big issue,"
https://www.bbc.com/news/science-environment-48069663

Door Tweakers user Harm_H, vrijdag 24 mei 2019 11:22

Drardollan schreef op vrijdag 24 mei 2019 @ 11:11:
[...]

Pochen met 90 euro per uur :') Er zijn dagen dat ik per kwartier meer verdien, vind je me nu stoer?

Als klimaatgekkie zou je toch moeten weten dat een van onze grootste uitdagingen overbevolking is. Er is niet genoeg eten voor alle mensen op aarde straks, en het aantal mensen groeit alleen maar door. Een van de eerste dingen om te doen om het milieu te sparen is zorgen dat de wereldbevolking afneemt.

En jij als klimaatgekkie wil juist kinderen gaan maken :z

Echt helemaal wappie.
Pochen..? Nee. Verre van. Wat mij betreft was het vuilnisman.

Je hebt niets aan geld als de ijskap smelt.

Overbevolking. Ik denk dat ieder mens recht heeft op 1 kind pp. (dat is dus 2 per koppel). En ook niet meer dan dat. Ik had ook een hersenspinsel om sterilisatie voor 100 euro cadeau aan te bieden in arme landen.

en niet genoeg eten (= klimaatissue).

Door ano, vrijdag 24 mei 2019 13:19

Harm_H schreef op vrijdag 24 mei 2019 @ 10:51:
[...]


Misschien heb je gelijk. Weer terug naar mijn baan van 90 euro per uur. (zal nu wat minder zijn). Met dat geld verkassen naar een klimaatproof locatie (buitenland), wapens kopen en als ik kinderen heb deze leren vechten. Indekken voor de komende generatie is noodzaak.

Compleet onethisch.

Ik voorkom liever dit onheil en ik kan maar 1 ding tegelijk. Met wat ik weet kan ik niet door met focussen op veel geld verdienen. Alles op alles zetten om de mensheid de juiste kant op te sturen.

Maargoed ik zal wel een 'tipping point' moeten bepalen wanneer ik de hoop om de mensheid te veranderen opgeef.
Goeie manier om je boodschap over te brengen man. Beetje stoer doen dat je 90 euro per uur verdient 8)7


Je bent echt een kansloze knuppel.

Door Tweakers user Drardollan, vrijdag 24 mei 2019 13:59

Harm_H schreef op vrijdag 24 mei 2019 @ 11:22:
[...]


Je hebt niets aan geld als de ijskap smelt.
Net nog wel? Want je kon ermee naar een veilig buitenland, wapens kopen en je kinderen trainen. En nu heb je er niets meer aan?
Overbevolking. Ik denk dat ieder mens recht heeft op 1 kind pp. (dat is dus 2 per koppel). En ook niet meer dan dat. Ik had ook een hersenspinsel om sterilisatie voor 100 euro cadeau aan te bieden in arme landen.
OMG, je bent echt van het pad hoor. Heb je wel eens serieuze hulp overwogen?

Wie ben jij om te bepalen hoeveel kinderen ik of een ander mag maken? Je bent de Chinese overheid niet. Bepaal lekker zelf hoeveel jij er wel of niet zou willen en klaar.

En sterilisatie aanbieden aan arme landen? Bepaald het NBP (Nationaal Bruto Product) of je kinderen mag hebben? Wat heeft arm of rijk te maken met of je recht zou hebben op kinderen? Helemaal als je meeneemt dat je toch niets aan geld hebt zoals je eerder zegt.

Ik denk dat er iemand in 40-45 heel blij met je zou zijn geweest, dit is gewoon voorstellen om bepaalde bevolkingsgroepen van de aarde te vagen met je sterilisatieplannetje. Want die arme landen zijn toch arm en niet succesvol, die moeten we maar gezellig uitroeien.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 24 mei 2019 14:00]


Door Tweakers user EpicKip, vrijdag 24 mei 2019 14:07

Wat valt er te zeggen. Die 5 minuten langer bij een stoplicht staan "oh wat erg"
Walgelijke reactie, wie ben jij om te zeggen dat die 5 minuten niks uitmaken. Voor een ander kan dat veel meer betekenen.

Door Tweakers user Drardollan, vrijdag 24 mei 2019 14:08

Harm_H schreef op vrijdag 24 mei 2019 @ 11:17:
[...]
Wat valt er te zeggen. Die 5 minuten langer bij een stoplicht staan "oh wat erg"

(toegegeven de algehele doorstroom wordt ook vertraagd).
Voor een naar zweet stinkende werkloze klimaatgekkie is 5 minuten niets.

Voor mensen met een leven en een baan is 5 minuten, 5 minuten verloren tijd. Tijd die jij die mensen afneemt, omdat je zonodig met je milieuvervuilende groene stuk plastic een nutteloos protest moet houden. Als jij je zinnetje maar krijgt, of niet drammertje. Alle gevolgen van dat zinnetje doen er niet toe. Ikke-ikke-ikke en laat de rest maar stikken.

Ik hoop met alles wat ik heb dat er niemand door jullie opgehouden is die naar zijn stervende moeder, kind of opa onderweg was en hierdoor te laat was. Of dat er hulpverleners te laat waren om iemand zijn leven te redden.

Walgelijke figuren zijn jullie. Jullie moeten je kapot schamen. Ze zouden jullie allemaal stuk voor stuk 500 jaar moeten opsluiten en enkel slootwater en beschimmeld brood moeten geven.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 24 mei 2019 14:11]


Door Thom, vrijdag 24 mei 2019 15:46

Ik dacht ik kom even terug om te kijken of je inmiddels al keer had gereageerd op de reacties die binnen zijn gekomen. Ik schrik van sommige reacties die gegeven zijn en kreeg ook wel sympathie met je. Want ja, je intentie was goed.

Vervolgens lees ik jou reacties en je lijkt gewoon niet door te hebben dat het een idiote actie was, het pesten van random burgers. Het maakt je niets uit dat anderen hierdoor in de problemen komen, zolang jij maar met je stokkie (met dikke plastic/rubber) over straat kan strompelen, toch?

Het komt op mij over alsof je denkt dat de enige manier om het klimaat de redden was door Amsterdam vast te zetten, maar zoals het zie heb je juist het tegenovergestelde bereikt. Extra vervuiling in de atmosfeer en mensen zullen groepen zoals de jouwe associëren met irritatie.. Ik wel in ieder geval.

Nee serieus.. Alleen die naam al "Rebellion". Ik erger me er bij voorbaat al aan. Ik wil er niets mee te maken hebben. Laat staan dat ik 'stil' ga staan met mijn auto om naar jullie te luisteren.

Verder moet je begrijpen dat mensen deze reacties niet geven omdat ze niets om het milieu geven, maar juist omdat jij een heel radicaal idee hebt van hoe je dit probleem kan oplossen. ;)

Door Tweakers user Deurges, vrijdag 24 mei 2019 15:51

Je hebt in ieder geval de aandacht toch?

Je bent het niet verplicht uiteraard, maar wat voor gevoel heb je er zelf bij als je opeens zoveel reacties krijgt waarbij mensen toch echt wel valide punten geven en je hierop eigenlijk niet in gaat?

Alle landen behalve Nederland, maken de grootse impact wereldwijd op dit gebied, ja de hele westerse wereld is er schuldig aan de massa productie maar ook een land als China met 1 kind beleid is MEGA groot en schuldig aan een hoop rotzooi op deze planeet.

En dan India? Ooit gezien wat door allemaal gemaakt wordt en hoe de mensen leven en hoe hun denkwijze is? Hoe krijg je iemand die nog steeds denkt dat homo zijn een ziekte is en een koe heilig is, dat die niet mag werken voor €1 per dag omdat jij met je telefoon en computer zegt dat de wereld kapot gaat?

We hebben teveel mensen, eens. Maar als het zo door gaat, dan sterven we allemaal uit en hersteld de aarde zichzelf weer en toen leefde die nog lang en gelukkig..

Door Tweakers user Harm_H, vrijdag 24 mei 2019 16:03

Deurges schreef op vrijdag 24 mei 2019 @ 15:51:
Je hebt in ieder geval de aandacht toch?
De mensen die zeggen dat ik mijn doel voorbij schiet neem ik serieus.

Het gaat namelijk niet om aandacht, maar om actie.
Deurges schreef op vrijdag 24 mei 2019 @ 15:51:
Maar als het zo door gaat, dan sterven we allemaal uit en hersteld de aarde zichzelf weer en toen leefde die nog lang en gelukkig..
Dat is niet de hele waarheid. We creëren onheil voor de komende generaties. We sterven niet allemaal in 1 keer uit. Een grote groep mensen gaat de komende 10.000 jaar vechten voor zijn leven voordat het klimaat weer een beetje leefbaar wordt.

Je vroeg me over mijn emoties. Dat velen hier dat willens en wetens op zijn geweten wil hebben doet mij wel wat ja.

Door Tweakers user -PassY-, vrijdag 24 mei 2019 16:43

begrijp ik nu goed dat je de actie belangrijker vind dan de aandacht?

Je kan beter aandacht kweken zodat mensen zelf actie ondernemen, dan actie en mensen het door de strot te moeten duwen

Door Tweakers user Deurges, vrijdag 24 mei 2019 16:50

Harm_H schreef op vrijdag 24 mei 2019 @ 16:03:
[...]


De mensen die zeggen dat ik mijn doel voorbij schiet neem ik serieus.

Het gaat namelijk niet om aandacht, maar om actie.


[...]


Dat is niet de hele waarheid. We creëren onheil voor de komende generaties. We sterven niet allemaal in 1 keer uit. Een grote groep mensen gaat de komende 10.000 jaar vechten voor zijn leven voordat het klimaat weer een beetje leefbaar wordt.

Je vroeg me over mijn emoties. Dat velen hier dat willens en wetens op zijn geweten wil hebben doet mij wel wat ja.
Ik heb het niet over dat de mens een plek heeft op deze aarde. De mens is slechts een inwoner ende aarde zal zichzelf herstellen, juist zonder ons. De mens zoals die nu bestaat met het kapitalisme erbij, zal niet lang overleven. De mensen die dat wel doen, wonen nu ook niet in een stad en zitten op kantoor. Thanos was zo gek nog niet hoor met zijn idee, zolang mensen weten wat was, willen ze dat behouden. Ons survival instinct zal echter doorslaan en we zullen de aarde laten voor wat die is en de rest in de ruimte gaan zoeken. Als de aarde echt niet bewoonbaar is, dan hebben we tegen die tijd al een alternatief en anders helaas pindakaas.

Uiteindelijk begrijpen we allemaal dat we er iets aan moeten doen en zullen ook vele die hier een reactie hebben gegeven, hun eigen bijdrage leveren. Wellicht dat de reacties hier toch jou kunnen helpen om andere manier te bedenken om aandacht te krijgen en actie te ondernemen op een manier waarop al deze mensen zegge: kijk, daar kunnen we achter staan..

Door Tweakers user Nature, vrijdag 24 mei 2019 17:36

Apart die acties, Antifa die actie voert door publiek en privé eigendom te slopen. Dan dit mensen tegenhouden die ergens heen moeten. Het is hetzelfde als voetbal vandalisme, alleen zijn zij er eerlijker in.

Door Tweakers user Harm_H, vrijdag 24 mei 2019 19:42

-PassY- schreef op vrijdag 24 mei 2019 @ 16:43:
begrijp ik nu goed dat je de actie belangrijker vind dan de aandacht?

Je kan beter aandacht kweken zodat mensen zelf actie ondernemen, dan actie en mensen het door de strot te moeten duwen
Ik bedoel wetten die klimaatverandering ontmoedigen. Vervuiler betaalt.

Waar een pakketje uit China 10 × goedkoper is dan een product uit NL 8)7
Waar vlees en vliegen te goedkoop zijn 8)7
Waar afval geen statiegeld heeft 8)7
Waar ongezond goedkoop is, en gezond eten duur is 8)7

Die actie bedoel ik. Dat moet veranderen.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 25 mei 2019 09:30]


Door Tweakers user NLKornolio, zaterdag 25 mei 2019 09:18

WOW, alleen de reacties hier laten wel zien dat de wereld verloren is. Wat een egoisme !

Goed bezig actievoerder elk beetje helpt. Je laat in ieder geval al met de blog zien dat iedereen alleen met zichzelf bezig is.

Iedereen lijkt te zijn vergeten dat een beter milieu bij zichzelf begint. De volgende generaties zullen jullie dankbaar zijn.

Door Tweakers user Jeroenneman, zaterdag 25 mei 2019 10:08

NLKornolio schreef op zaterdag 25 mei 2019 @ 09:18:
WOW, alleen de reacties hier laten wel zien dat de wereld verloren is. Wat een egoisme !

Goed bezig actievoerder elk beetje helpt. Je laat in ieder geval al met de blog zien dat iedereen alleen met zichzelf bezig is.

Iedereen lijkt te zijn vergeten dat een beter milieu bij zichzelf begint. De volgende generaties zullen jullie dankbaar zijn.
Onzin. Een beter milieu begint inderdaad bij jezelf, en het domste wat je kan doen is auto's tegenhouden. Lekker stationair draaien, mooi lokaal vervuiling produceren. Daarnaast, door dit soort debiele acties haal je alleen maar draagvlak weg bij twijfelaars.

Dat is geen egoïsme, dat is eventjes nadenken voordat je een actie begint.

Door Tweakers user Harm_H, zaterdag 25 mei 2019 10:36

NLKornolio schreef op zaterdag 25 mei 2019 @ 09:18:
WOW, alleen de reacties hier laten wel zien dat de wereld verloren is. Wat een egoisme !

Goed bezig actievoerder elk beetje helpt. Je laat in ieder geval al met de blog zien dat iedereen alleen met zichzelf bezig is.

Iedereen lijkt te zijn vergeten dat een beter milieu bij zichzelf begint. De volgende generaties zullen jullie dankbaar zijn.
Dankjewel.

Het verbaasde me dat er zovelen mee deden. Ik dacht dat ik de enige was die moeite heeft met deze emoties.

:'( Deze hoog-opgeleiden 'huilen van binnen' voor de toekomst terwijl de 'normale mens' zich kapot heeft gehuild bij het verlies van Ajax :'(

Door Tweakers user Jantje2000, zaterdag 25 mei 2019 12:15

Harm_H schreef op vrijdag 24 mei 2019 @ 19:42:
[...]


Ik bedoel wetten die klimaatverandering ontmoedigen. Vervuiler betaalt.

Waar een pakketje uit China 10 × goedkoper is dan een product uit NL 8)7
Waar vlees en vliegen te goedkoop zijn 8)7
Waar afval geen statiegeld heeft 8)7
Waar ongezond goedkoop is, en gezond eten duur is 8)7

Die actie bedoel ik. Dat moet veranderen.
Dat product uit NL wordt ook gewoon uit China gehaald. Alleen gooien ze dan in Nederland er nog een stuk winst bij. Het is niet zo, dat het dan direct in de EU is gemaakt hoor.

Door Tweakers user wica, zaterdag 25 mei 2019 12:45

Stel ik leef op een ijsblokje, dat ijsblokje smelt. Ga ik dan met man en macht proberen het smelten te stoppen of zou ik beter een bootje gaan bouwen.

Ik geloof 100% in klimaat verandering en geloof ook nog wel dat de mensen het een beetje helpt. En ben ook van mening dat we er alles aan moeten doen, om de omgeving schoon te houden.

Waar ik het niet mee eens ben, is dat wij als mensen de klimaat verandering tegen kunnen houden en dat we ons beter kunnen voorbereiden op een eventuele toekomst.

Dus zorgen, dat we met hogere temperaturen op deze planeet kunnen leven.
Dat we niet afhankelijk van het weer zijn, voor onze voedsel etc etc.
Beter en efficiënter om gaan met de grondstoffen die we hebben.

Dit levert naar mijn mening, uit eindelijk meer winst op voor mens en natuur. Dan het proberen tegen te houden.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 25 mei 2019 13:51]


Door Tweakers user mugen4u1987, zaterdag 25 mei 2019 14:58

Harm_H schreef op vrijdag 24 mei 2019 @ 10:21:
[...]


Ok. Het is prima dat je er vragen bij stelt. Klimaatverandering is een ander issue en als je erin verdiept of de duizenden wetenschappers gelooft dan weet je dat het foute boel is.

Je kan al meten dat:
 • CO2 in de lucht sinds miljoenen jaren niet zo hoog is (415ppm)
 • De wereld exponentieel opwarmt
 • Veel ijs over de hele wereld smelt (eind-zomer zal er over 10 jaar geen noordpool meer zijn) - nieuwe scheep routes komen er elk jaar bij
Als het zometeen 50 graden wordt in de arme landen - denk je niet dat ze hierheen komen?

Of dat het KNMI een presentatie heeft: "hoe lang is NL nog houdbaar? "

Het gaat ontzettend veel leed veroorzaken en we gaan door totdat de planeet 🌏 voor komende generaties compleet onleefbaar wordt. Dat is nog het ergste - immorele - de consequenties van jouw vlucht ✈ zorgen pas voor een dode een paar generaties verder.

Mijn statements kloppen, en inhoudelijk op ingaan doet bijna niemand hier. Zo'n actie als dit zijn inderdaad een stel gefrustreerde hoogopgeleiden die de massa niet kunnen bereiken.

En die massa geeft meer om zichzelf dan om de toekomst.
No offense maar ik heb echt een pest hekel aan mensen zoals jij. Andere mensen VERPLICHTEN om dezelfde gedachtes te hebben als jij, en je hebt schijt aan mensen die anders denken. Wagelijk dit, gadverdamme.

Door Tweakers user Harm_H, zaterdag 25 mei 2019 17:27

mugen4u1987 schreef op zaterdag 25 mei 2019 @ 14:58:
[...]


No offense maar ik heb echt een pest hekel aan mensen zoals jij. Andere mensen VERPLICHTEN om dezelfde gedachtes te hebben als jij, en je hebt schijt aan mensen die anders denken. Wagelijk dit, gadverdamme.
Als mede-30'er (?) kunnen we bij het einde van ons leven - 2070 - daadwerkelijk meemaken dat de rampzalige gevolgen uitbreken (klimaatoorlog, halve mensheid moet verhuizen). Dan is het te laat om daaraan nog iets te veranderen. Wat stel jij dan voor?

[Reactie gewijzigd op zaterdag 25 mei 2019 17:29]


Door Tweakers user Nature, zaterdag 25 mei 2019 19:00

Vorige keer dat er meer bevoegdheden naar de overheden overgeheveld moesten worden stonden de deskundigen ook in een rij. We moesten Irak aanvallen de kernwapens zouden anders komen alsmede het gifgas, privacy moest opgegeven worden extra geld voor "vredes"missies etc. Nu is dat opgedroogd niemand gelooft er meer in.
En nu het klimaat hetzelfde liedje het fluitje speelt weer mensen lopen er weer achteraan, de meest bizarre bangmakingen.
De zeespiegel stijgt niet het ijs krimpt niet, het is lariekoek de aarde wordt warmer en kouder en de modellen van de "deskundigen" zijn niet reproduceerbaar.

Door Tweakers user Harm_H, zaterdag 25 mei 2019 19:38

Nature schreef op zaterdag 25 mei 2019 @ 19:00:
De zeespiegel stijgt niet het ijs krimpt niet, het is lariekoek de aarde wordt warmer en kouder en de modellen van de "deskundigen" zijn niet reproduceerbaar.
Huh?
 • Ijs krimpt wel. Noordpool is al voor de helft verdwenen.
 • Het wordt warmer en vooral extremer.
 • Modellen sinds 1980 - zelfs van Shell - kloppen perfect.
8)7

Door Tweakers user Nature, zaterdag 25 mei 2019 20:18

Mensen willen gewoon voor de gek gehouden worden, maar geld verdwijnt niet het wisselt van hand, geld wat komt van mensen die er hard voor werken.
Ik wacht overigens nog steeds op de zure regen waar ze het vroeger over hadden, iedereen zou hartstikke dood gaan.
Het zijn gewoon handige idioten voor de elite die klimaatfanaten.

Door Eddie, zaterdag 25 mei 2019 22:40

Man man man wat een dogmatisch gedram dit. Erich Mielke zou trots op je zijn. Je zou een topaanwinst geweest zijn voor de SED.

Door Tweakers user JohnnyBNL, zondag 26 mei 2019 17:34

Extreem linkse klimaat gekkies zijn een gevaar voor de Nederlandse samenleving. Iedereen in Nederland wordt (onbewust) gehersenspoeld. Dit gebeurt al zodra je de tv aan zet en je o.a kijkt naar de NPO, RTL of de kranten openslaat.

Dit is puur een geldkwestie, meer is het niet.

Gebruik je eigen gezonde boerenverstand }:O, Want we zouden allang verzopen moeten zijn, maar we zijn er nog, en over honderden jaren zijn we er ook nog steeds, tot het einde der tijden.

[Reactie gewijzigd op maandag 27 mei 2019 17:44]


Door Tweakers user mugen4u1987, maandag 27 mei 2019 10:25

Harm_H schreef op zaterdag 25 mei 2019 @ 17:27:
[...]


Als mede-30'er (?) kunnen we bij het einde van ons leven - 2070 - daadwerkelijk meemaken dat de rampzalige gevolgen uitbreken (klimaatoorlog, halve mensheid moet verhuizen). Dan is het te laat om daaraan nog iets te veranderen. Wat stel jij dan voor?
Ik stel voor dat jij/jullie linkse gekkies STOPPEN met andere mensen dwingen/verplichten om te leven/denken op jullie manier. Als ik ergens een pest hekel aan heb dan is het wel mensen die anderen dwingen om te denken zoals zij doen en dit doen door middel van verkeer blokkades, en als ik veel andere reacties van jou lees boeit het jou werkelijk NIKS dat veel mensen pissig zijn over je actie.

Ben blij dat al die trieste protesten van jullie sukkeltjes beperkt blijft tot voornamelijk Amsterdam want als mensen mijn weg blokkeren terwijl ik ergens echt op tijd moet zijn dan hebben jullie een groot probleem want denk maar niet dat ik netjes blijf stil staan tot het protest voorbij is ;) Ben zelf al bewust bezig met het klimaat en het milieu dus niemand gaat mij verplichten hoe ik moet denken/leven.

Door Tweakers user Smuey, maandag 27 mei 2019 12:21

Snap je nou oprecht niet dat mensen niet je doel, maar je methoden veroordelen? Sta je er niet bij stil dat er ook nog zaken als hulpdiensten zijn die een hele, hele belangrijke taak vervullen en die voor die taak afhankelijk zijn van een goede doorstroming van het verkeerd? Dat er serieus belangrijke gevolgen kunnen hangen aan het niet op tijd op een bepaalde plek kunnen komen? Wat mij betreft mogen jij en dat misselijkmakende clubje van je gewoon persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor de geleden gevolgschade.

Als je dat allemaal wél snapt, maar er desondanks niets mee doet, ben je gewoon een arrogante lul (en daarbij een enorme drammer). Ik hoop stiekem dat je gewoon dat besef dus niet hebt, maar uit de toon van je eigen antwoorden en het koppig niet in willen gaan op valide punten vrees ik toch écht iets anders :(

Door Tweakers user Pablo, maandag 27 mei 2019 14:04

Snap je dat als je onnodige files creëert, je juist meer Co2 produceert en creëert op de plekken waar jij het niet wil hebben.

Je doel is duidelijk, maar je methodes zijn hypocriet en ondoordacht lijkt wel.
Dit is exact de reden waarom een grote groep mensen zo'n hekel hebben aan klimaat terroristen.

Door Tweakers user mugen4u1987, maandag 27 mei 2019 15:58

michaelvink schreef op maandag 27 mei 2019 @ 12:21:
Snap je nou oprecht niet dat mensen niet je doel, maar je methoden veroordelen? Sta je er niet bij stil dat er ook nog zaken als hulpdiensten zijn die een hele, hele belangrijke taak vervullen en die voor die taak afhankelijk zijn van een goede doorstroming van het verkeerd? Dat er serieus belangrijke gevolgen kunnen hangen aan het niet op tijd op een bepaalde plek kunnen komen? Wat mij betreft mogen jij en dat misselijkmakende clubje van je gewoon persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor de geleden gevolgschade.

Als je dat allemaal wél snapt, maar er desondanks niets mee doet, ben je gewoon een arrogante lul (en daarbij een enorme drammer). Ik hoop stiekem dat je gewoon dat besef dus niet hebt, maar uit de toon van je eigen antwoorden en het koppig niet in willen gaan op valide punten vrees ik toch écht iets anders :(
Hij snapt dat allemaal wel maar die linkse idioten kan je zoiets niet wijs maken

Door Tweakers user veltnet, maandag 27 mei 2019 16:29

Stoppen met SEX...is de beste oplossing tegen veel problemen. Je weet dan in ieder geval zeker dat je kinderen er geen last meer van hebben.

Verder valt het me op dat mensen in de Randstad (Amsterdam in het bijzonder) veel over het milieu praten maar er weinig aan doen.

Een mooi voorbeeld is de eindbaas van groen-links: hij heeft net zijn huis verkocht (stond op Funda) dat slecht geisoleerd is, geen zonnepanelen heeft en volledig afhankelijk is van aardgas. En dat loopt dan tegen ons te vertellen de we aan de zonnepanelen en windmolens moeten.


Ik stel voor om heel Amsterdam en Den Haag vol te plempen met windmolens, te beginnen bij alle stemmers op groen-links.

Door Tweakers user Yor, maandag 27 mei 2019 17:35

GrooV schreef op dinsdag 21 mei 2019 @ 22:20:
Overdreven reacties allemaal weer. Ik ben het er ook niet met deze actie eens maar soms moet je gewoon aandacht vragen omdat je anders niet gehoord voelt, zie het anders, dit zijn jonge mensen die zich zorgen maken over onze planeet. Prachtig toch!

Wat is hier anders aan dan mensen die gaan staken? Zie het als mensen die staken voor het milieu, want dit is niks anders als stakers die een fabriek of het gehele OV plat leggen.

Sterker nog, politie agenten die hebben gestaakt hebben de schatkist miljoenen gekost omdat er geen boetes uitgedeeld werden! Dan valt dit nog wel mee toch?

En de openbare weg blokkeren? Die wordt iedere dag geblokkeerd, ooit van een file gehoord? Hartje Amsterdam is sowieso een verkeersknelpunt veroorzaakt door mensen die er zelf niet wonen (en nee ik woon niet in Amsterdam)
Indien jij echt van mening bent dat de Politie als taak heeft de schatkist te spekken dmv boetes, moet jij je nodig eens na laten kijken.

Door Tweakers user kastr0, dinsdag 28 mei 2019 11:12

Harm_H schreef op vrijdag 24 mei 2019 @ 10:21:
[...]

Mijn statements kloppen, en inhoudelijk op ingaan doet bijna niemand hier. Zo'n actie als dit zijn inderdaad een stel gefrustreerde hoogopgeleiden die de massa niet kunnen bereiken.

En die massa geeft meer om zichzelf dan om de toekomst.
En dat zeg jij? Je reageert op niemand inhoudelijk die echt wel goede punten hebben..
Zoals vele al zeiden, prima dat je wil demonstreren maar val er niet iedereen lastig mee. Denk je nou echt dat de mensen die jullie hebben tegengehouden nu ineens denken "goh, laat ik eens wat meer aan het milieu denken.."?

De boodschap is helemaal prima maar het is de manier waarop je het brengt wat gewoon echt niet oké is. Ik snap niet dat je dat zelf niet kan inzien en jezelf wel wegzet als een "stel hoogopgeleiden"

Door Tweakers user cadsite, dinsdag 28 mei 2019 16:34

Ik herken hier helemaal de wereldvreemde jeugdige naïviteit in van onze eigen "klimaatjongeren" die wekelijks staakten.
Met dat verschil dat de Vlaamse jongeren staakten en betoogden (en veel lawaai maakten), maar niemand doelbewust gingen pesten, behalve hun zelve.
Voor zo'n acties heb ik veel meer respect dan deze nutteloze wild in 't schoppend crapuul.
Er is een probleem, er moet gehandeld worden, allemaal juist alleen...

Zoals al zo vaak gevraagd hier, maar nog steeds geen antwoord:

Wat is het beoogde resultaat? En: is dit behaald?

Door Tweakers user Metro2002, woensdag 29 mei 2019 13:10

cadsite schreef op dinsdag 28 mei 2019 @ 16:34:
Ik herken hier helemaal de wereldvreemde jeugdige naïviteit in van onze eigen "klimaatjongeren" die wekelijks staakten.
Met dat verschil dat de Vlaamse jongeren staakten en betoogden (en veel lawaai maakten), maar niemand doelbewust gingen pesten, behalve hun zelve.
Voor zo'n acties heb ik veel meer respect dan deze nutteloze wild in 't schoppend crapuul.
Er is een probleem, er moet gehandeld worden, allemaal juist alleen...

Zoals al zo vaak gevraagd hier, maar nog steeds geen antwoord:

Wat is het beoogde resultaat? En: is dit behaald?
Figuren als Harm_H zijn de eerste die dalijk staan te janken als hun mobieltje niet meer opgeladen kan worden (afhankelijk van het lichtnet) , hun pensioen weg is (afhankelijk van de economie), ze geen uitkering meer krijgen (afhankelijk van de werkende bevolking en de economie) en er geen brood meer te koop is (afhankelijk van fossiele brandstoffen) ,de vliegvakantie naar ibiza toch wel erg duur geworden is of niet meer mogelijk is en ze naar school moeten fietsen ipv met de auto worden gebracht als het regent.

Dat we iets voor het klimaat moeten doen is duidelijk maar met 8 miljard mensen op deze aarde zijn we voor 100% afhankelijk geworden van technologie om ons in leven te houden. Diezelfde technologie die onze maatschappij in stand houdt en voor het grootste deel draait op (goedkope) fossiele brandstoffen. Terug naar het uitstoot niveau en de levensstijl van voor de industriele revolutie kan alleen als we de wereldbevolking met 7 miljard verminderen.

Als je zaken nu wilt veranderen MOET dat geleidelijk gedaan worden anders zijn de gevolgen niet te overzien.

Dat soort feiten willen dit soort drammers niet aan en komen met onrealistische eisen zoals over 5 jaar geen CO2 uitstoot meer. Als ze dan ook even uit komen leggen hoe ze dat gaan doen en gaan betalen dán kunnen we praten.

Tot die tijd is het gewoon een hoop geschreeuw en gedram en zorgt het alleen maar voor een enorme aversie tegen alles wat met het klimaat te maken heeft en bereikt TS precies het tegenovergestelde van wat ze willen bereiken.

Lead by example, richt een politieke partij op, kom met CONCRETE doelstellingen en wees niet zo'n blinde roeptoeter die niet beseft wat een impact de omschakeling naar alternatieve energieopwekking met zich meebrengt.

Maar gezien de reacties leeft Harm_H compleet in zijn eigen wereld, blind voor feiten, blind voor de mening van een ander als een echte linkse fascist.

Hij moet zich kapot schamen voor dit soort walgelijke acties. Ga de volgende keer het binnenhof bezetten en mensen lastigvallen die daadwerkelijk invloed kunnen uitoefenen.

[Reactie gewijzigd op woensdag 29 mei 2019 13:12]


Door E3, vrijdag 31 mei 2019 05:51

Groene Khmer (de, Groene Khmers) schertsende of ongunstige benaming voor milieu- en/of klimaatactivisten met extreme standpunten, die met draconische maatregelen het milieu willen beschermen en/of klimaatverandering willen tegengaan, zonder daarbij enige kritiek te dulden op hun ideologie en aanpak

Door Tweakers user Kecin, zaterdag 1 juni 2019 00:08

Mensen die in klimaatverandering door de mens geloven, klopt, wij hebben invloed op het klimaat. Heb je het idee dat wij het zo erg vertyften in Nederland? Doe dan het volgende;
1. Krijg geen kinderen
2. Koop een Walter P9 ofzo, deel deze met je groene vrienden. Schiet jezelf door je hoofd en geef het pistool door naar rechts (of links, whatever floats your boat). Dit kan dan vervolgens generaties stoppen. Genocide enzo, vervolgens minder mensen == minder uitstoot. Zodat de rest van ons lekker door kan leven

Ik heb zin in een Big Mac nu :+

Oh en verder; survival of the fittest, als wij ons niet aanpassen als mens gaan we gewoon dood. Boeiend? Wij hechten teveel waarde aan ons eigen ego, onze eigen relationele banden zodat we niet zien dat we eigenlijk een kolonie zijn die na 3 generaties alweer vergeten is wat we eigenlijk aan het doen waren (we kunnen in dat opzicht nog veel leren van mieren). Uiteindelijk zullen er mensen komen/wezen/worden/zijn die tegen zeer hoge of lage temperaturen kunnen. Daarvoor is een massasterfte nodig, maar wel een stuk gezonder voor de aarde. Evolutie dus.

Dus haal het element emotie en relaties weg en je zal zien dat simpelweg de overbevolking moet stoppen. Niemand meer kinderen.

De aarde is al zo oud, en draait (ook zonder ons) nog wel even door. Is dat erg? Neen. Is dat sneu voor de laatsten die er nog rondlopen, ja. Is dat erg, nee want daar hebben wij geen last van.


Door Tweakers user Galan, dinsdag 23 juli 2019 13:35

Zo'n actie als dit zijn inderdaad een stel gefrustreerde hoogopgeleiden
Hoogopgeleiden???????
Bij deze acties ontbreekt elke vorm van inzicht en sociaal gedrag, beide niet echt het teken van hoogopgeleiden. Mensen die hoog opgeleid zijn hebben geen tijd voor dit soort bagger en werken i.p.v. mense te irriteren en verder van hun doel te verwijderen.
Als dit hoogopgeleid is hebben we een groter probleems dan het klimaat waar we ons zorgen over moeten maken.


Door Derk, zaterdag 27 juli 2019 12:14

Aka "ik ben te lam om te werken" de blog de film

Door RegularJohn, maandag 19 augustus 2019 13:45

Achterlijke actie voor een goed doel... Zoals al veel vaker gezegd hier, val er een keer geen mensen lastig mee. Verzin iets leudieks. Voor mijn part ga je met z'n allen met een grote waaier voor een windmolen staan wapperen ofzo.

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)