De Verwerking

Door Harm_H op zondag 17 maart 2019 21:55 - Reacties (9)
Categorie: Climate Change, Views: 2.892

In welk stadia van rouw zit jij?

Er is een vooruitzicht voor een pijnlijke toekomst. Wetenschappelijk erkend. Een bittere pil. Ik heb het natuurlijk over... klimaatverandering. Niet meteen wegklikken! (ontkenner :+ ). Jij zit ook in een stadia. Waarom begin JIJ hierover!? Het is de schuld van de politici! (boos :( ). Het valt wel mee toch? We kunnen niet terug naar de Middeleeuwen. (onderhandelen |:( ). Ja, ik weet je wordt doodgegooid over dit soort artikelen (depressie :'( ). Wat stel je voor? (acceptatie :| )

Poll: In welk stadia van rouw zit jij?
Ontkenner
Boos
Onderhandelen
Depressie
Acceptatie
Tussenstand:
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=401650&layout=1&sort=org
Ook een poll maken? Klik hier

Acceptatie?
Dit is mijn 6de blog over klimaatverandering. Ik hoop te beweren dat ik het alom geaccepteerd heb. Dat is absoluut niet waar. Ik durf zelfs te beweren dat bijna niemand dat heeft. Behalve de enkeling die al elke dag probeert te strijden tegen de onzichtbare vijand. Elon Musk (die deze depressie ook heeft gehad) en Greta Thurnberg. De namen die echt de geschiedenis in gaan.

Soms denk ik het geaccepteerd te hebben. En dan ga ik weer kijken: Is het ECHT zo erg? Gaat ECHT 50% van de mensheid eraan deze eeuw? Ben ik geen DOEMDENKER? BEN IK GESTOORD!? Wat zijn nou die paar insecten? Die paar graden? Die paar weerextremen? Die 2 meter zeespiegelstijging? Die overstromingen? Die orkanen? Die droogte?

Daarna voelt het alsof ik de enige ben die hierom geeft. De boosheid die opkomt. Waar blijft de actie! En al die f***kin klimaatontkenners die in mijn gezicht zeggen:
  • 'we gaan toch allemaal dood'
  • 'het is al te laat'
  • 'er is geen oplossing'
Wedden dat als het onheil steeds erger wordt, dat zij de eersten zijn die de handen omhoog steken - Wat nu Harm? Ja lekker dan! We kunnen niet wachten tot het onheil er is - dan is het heel laat (derde wereldoorlog).

Van Woede tot Acceptatie. Ik blijf wisselen. Van Acceptatie tot Ontkenning. Ben je nog steeds aan het lezen? Gefeliciteerd, je bent niet van de ontkenning. Van Ontkenning tot Woede. Een wisselwerking binnen de rouw cyclus.

HOE BREEK IK DE ROUW CYCLUS?
Vecht ertegen. Samen kunnen we klimaatverandering oplossen. Uitstoot is een grijs gebied. De gevolgen zijn MINDER des te MEER wij ertegen doen. Spreek je uit. Dat is de enige weg om uit de permanente cirkel van depressie af te komen. Onderneem actie. Sta met de toekomst. Sta met ons.

De gezamenlijke wil moet er zijn. Alleen dan kunnen we de cirkel doorbreken. Alle beetjes helpen. Daarom: Het fijne gevoel als we allemaal samen strijden voor een beter klimaat. Welke partijen hebben daadwerkelijk de afgelopen jaren klimaat beschermde maatregelen genomen?

Klimaatlabel 2019

Stem jij klimaat aanstaande woensdag?

Volgende: ⛔ Platleggen van Amsterdam ⛔ 21-05 ⛔ Platleggen van Amsterdam ⛔
Volgende: Sneeuw? Tijd voor Zonnepanelen! 22-01 Sneeuw? Tijd voor Zonnepanelen!

Reacties


Door Tweakers user EJlol, maandag 18 maart 2019 10:03

Dit gaat over de 2e kamer, maar hoe zit het met de provinciale staten en de waterschappen?

Door Tweakers user Deurges, maandag 18 maart 2019 13:20

Wellicht is het bij andere blogs al besproken, maar als ik lees dat landen zoals Chine/India gewoon lekker door blijven produceren (ook dankzij onze vraag) maken wij weinig verschil uit. Steek het geld in onderzoek, prima, maar door meer belasting te hebben, jaag je de burger niet de juiste kant op. Werkt met roken niet, met drank niet, met niks niet. Mensen die een verslaving hebben, bezuinigen wel op iets anders.
Enfin, klimaat, het boeit heel veel mensen niet omdat het niet direct merkbaar is. We maken al minder kinderen, terwijl het in andere landen vele malen hoger ligt tov het gemiddelde. Hierdoor stijgen ook weer andere zaken.

Waarom wij in Nederland weer voorop moeten lopen, geen idee.. Zorg dat we goed bezig zijn en blijven en straf de andere die er geen kl*ten aan doen en dan kijken we weer verder.

Door Tweakers user Chielemans, dinsdag 19 maart 2019 01:25

Oh, ik geloof helemaal niet in klimaatverandering. Dat is geen ontkenning, maar een conclusie na diepgaand bestuderen van een grote hoeveelheid voorhanden informatie. Alles is en blijft gebaseerd op aannames, niet op feiten. Dus wat mij betreft zou je ook nog een optie moeten toevoegen aan de poll "bewust de keuze makend om niet te geloven in de klimaatverandering".
Zoals je nu de antwoorden gemaakt hebt kan je alleen maar erkennen dat er een klimaatverandering is en zit je gewoon in een fase naar erkenning toe.

Door Tweakers user StarZ, dinsdag 19 maart 2019 13:07

Chielemans schreef op dinsdag 19 maart 2019 @ 01:25:
Oh, ik geloof helemaal niet in klimaatverandering. Dat is geen ontkenning, maar een conclusie na diepgaand bestuderen van een grote hoeveelheid voorhanden informatie. Alles is en blijft gebaseerd op aannames, niet op feiten. Dus wat mij betreft zou je ook nog een optie moeten toevoegen aan de poll "bewust de keuze makend om niet te geloven in de klimaatverandering".
Zoals je nu de antwoorden gemaakt hebt kan je alleen maar erkennen dat er een klimaatverandering is en zit je gewoon in een fase naar erkenning toe.
Ben benieuwd hoe je tot deze conclusie bent gekomen.

Door Tweakers user Smuey, dinsdag 19 maart 2019 14:19

Interessant. Ik begrijp wel dat er een probleem is, maar zie ook in dat wij als Nederland dat probleem never nooit niet gaan oplossen. Leuk dat wij ons helemaal het schompes werken voor een druppel op een gloeiende plaat, maar die man die in een gore kolencentrale in India werkt en 20+ kinderen maakt moet het ook gaan begrijpen. We zijn als land ongelofelijk klein en ik snap dat we als 'ontwikkeld' land een voorbeeld moeten stellen, maar zolang er niemand naar dat voorbeeld kijkt, gaat het helemaal niets oplossen. Zeker niet door nu draconische maatregelen en extreme belastingverhogingen te pushen, in een tijd waarin vrijwel niemand die kosten nog kan dragen dankzij 30+ jaar verrot overheidsbeleid.

In welke fase val ik nu?

Door Tweakers user Harm_H, dinsdag 19 maart 2019 14:26

michaelvink schreef op dinsdag 19 maart 2019 @ 14:19:
Leuk dat wij ons helemaal het schompes werken voor een druppel op een gloeiende plaat, maar die man die in een gore kolencentrale in India werkt en 20+ kinderen maakt moet het ook gaan begrijpen.

In welke fase val ik nu?
Onderhandelen denk ik? Eigen verantwoordelijkheid eerst en daarna anderen wijzen op hun verantwoordelijkheid?

Door Tweakers user Azbest, woensdag 20 maart 2019 01:44

Ik vind de psychologische benadering erg krachtig omdat je het gevoel van de lezer richting geeft. Misschien had hij nog nooit een 'kant' gekozen en heeft dat nu zomaar onbewust gedaan. Sterk.

Wat mijn idee over het klimaat betreft
Vanuit de historie bekeken zijn mensen in de doorsnee geen visionairs en laten zich liever leiden door de dag en de weg van de minste weerstand.
Hebben we globaal ooit een krimp meegemaakt van de bevolking? Misschien zeer tijdelijk, maar nooit langdurig.
Of we nou zuinig aan doen of niet, er zijn straks toch wel teveel mensen om te voeden en te voorzien van welvaart.

Zoals Agent Smith zegt: I'd like to share a revelation that I've had during my time here. It came to me when I tried to classify your species and I realized that you're not actually mammals. Every mammal on this planet instinctively develops a natural equilibrium with the surrounding environment but you humans do not. You move to an area and you multiply and multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus. Human beings are a disease, a cancer of this planet. You're a plague and we are the cure.

Nou is dat niet geheel correct, als je bijvoorbeeld alleen al konijnen neemt ;)

Ondanks dat, alle mensen en beschavingen tot dusver die meer in harmonie leefden met hun omgeving werden min of meer uitgeroeid of geconverteerd door de westerse cultuur.
De westerse cultuur zou in dit geval dan het virus zijn, nu is de vraag of die cultuur een balans kan vinden.

Mijn filosofie
Denk aan dingen die je kan doen, je gelukkig maken en het milieu ook maar een beetje helpen, als iedereen dat zou doen is een revolutie in de maak.
Zo trof ik laatst een mevrouw met een verhaal over haar oven en dat ze ontzettend baalde dat de knoppen stuk waren. Ze wilde helemaal geen nieuwe want deze deed het perfect en al die nieuwe producten waren volgens haar nog ingewikkelder als een vliegtuig :D
Nou treft dat even, dus ik heb voor haar drie nieuwe knoppen uitgeprint en kreeg van haar pardoes een bakje met koekjes retour :9
Dus niet denken wat je allemaal niet kan doen, maar wat je wel kan doen!

En dan heb ik ook nog eens de knoppen gemaakt uit gerecycled materiaal, hoe mooi is dat?
http://www.betterfuturefactory.com/project/refil/

Dalai Lama: “Be the change you wish to be”

Door Tweakers user Nature, donderdag 21 maart 2019 10:40

Het valt mij op dat het klimaat redden voornamelijk bestaat uit nieuwe dingen kopen, mooi gasnetwerk dat omringende landen beginnen op te trekken om dat het zo schoon is, gooien wij weg.
Auto's/brommers etc moeten vervangen worden, prima cv installaties moeten weg en ga zo maar door, de belasting moet verhoogd worden.
Er is een geldstroom die in gang gezet wordt van de burger naar de overheid, duurder te produceren producten vanwege extra belasting worden doorberekend naar de klant.
En het helpt niets, het verschil na alle zogenaamde inspanning zal niet meetbaar zijn, bedragen van wel 1000mld worden van de burger naar de overheid/bedrijfsleven geheveld.
Het is oliedom als je het mij vraagt om in NL zo gezegd het fruit uit de toppen van de boom te plukken terwijl in oost/zuid-oost Azie nog veel laaghangend fruit hangt, waar je echt verandering kan brengen, waar uit een paar rivieren ook zo'n beetje de hele plastic soep vandaan komt.
Nee, hier dit soort maatregelen treffen is duur en onnodig.

Door Tweakers user Harm_H, donderdag 21 maart 2019 15:55

We stevenen af op 5 GRADEN in 2100.

Als ik niet elke dag ertegen vecht dan heb ik het nog niet geaccepteerd. Overtuig collega's, neem alternatieven, meer thuiswerken, meer wandelen / fietsen en meer rust.

Gelukkig stemt meer dan 50% in Utrecht ondertussen groen (Dieren 7%, GL 28%, D66 14%)! Hoop!! :D

[Reactie gewijzigd op donderdag 21 maart 2019 20:39]


Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)